Skip to main content

[Foto’s] Torens station nieuwe achtbaan Avonturenpark Hellendoorn geplaatst

Avonturenpark Hellendoorn heeft deze ochtend de torens op het station van de nieuwe achtbaan RidderStrijd geplaatst. Met het plaatsen van de torens is het station ineens 8 meter hoog aan beide zijden. Parkinside was er live bij en ontving interessante informatie.

Volgens het verhaal heeft draak Balagos het dorp veranderd in een vuurzee en dat is te zien bij het station. De burcht heeft hier en daar schroeiplekken op het hout. De materialen van het station bestaat niet alleen uit hout maar ook uit smeedijzeren delen. Achter de poort aan de linkerkant van het station zit de technische ruimte.

De totale wachtrij staat 40 meter buiten en 20 meter binnen. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een natuurlijke wachtrij met zo min mogelijk hekwerken. De storyline wordt uiteindelijk binnen in de wachtrij verteld. Dit wordt gedaan door middel van prenten die zich binnen in de wachtrij bevinden. Opvallend is dat er ook een invalide ingang komt. Dit is op nog geen enkel andere attractie binnen het park toegepast.

Volgens een woordvoerder worden er in het gebied van de achtbaan nog grote houten vlaggenmasten geplaatst. Daarnaast wordt er ook speciaal voor RidderStrijd muziek gecomponeerd.

RidderStrijd is de vierde achtbaan van het Overijsselse park. Op de baan rijden straks 8 karren met een nieuwe polyester kap. De baan is 13 meter hoog, heeft een lengte van 420 meter en een snelheid van 46,8 km/u. De capaciteit bedraagt 650 mensen per uur. Avonturenpark Hellendoorn is vanaf zaterdag 9 april 2022 weer geopend.

Leave a Reply