Skip to main content

Europese pretparken sluiten stuk voor stuk hun deuren

De tweede golf van de covid-19 pandemie raakt niet alleen Nederland. Veel verschillende landen in Europa nemen weer strengere maatregelen met waardoor pretparken moeten sluiten.

Lees ook: De Efteling mag nog niet uitbreiden

Op 23 oktober berichtte wij dat de Belgische parken weer op slot gaan. Deze sluiting is gevolg van de nieuwe maatregelen in België. Deze maatregelen zijn genomen omdat de Corona cijfers omhoog schieten. De maatregel in België geld voor minstens 4 weken. Dierentuinen mogen wel geopend blijven.

Duitse parken gaan bijna dicht

Ook in Duitsland zijn strengere maatregelen genomen om het Coronavirus onder controle te krijgen. Duitse parken zullen na dit weekend (2nov) niet meer openen tot eind november. Of deze maatregelen nog verlengt worden is nog niet duidelijk. In Duitsland moeten alle dag attracties dicht.

Ook Franse parken moeten sluitenDonald Duck verwelkomt bezoekers in Disneyland Parijs

Ook Franse parken ontkomen niet aan de Coronacrisis. De Franse parken werden in het voorjaar ook hard geraakt door de lockdown in Frankrijk. Geschiedenis lijkt zich te gaan herhalen want ook de Franse parken gaan hun poorten weer moeten sluiten. Voor Disneyland Parijs gaat de sluiting tot februari duren. Disneyland hoopt tijdens de kerst open te kunnen gaan van 19 december tot 3 januari.

Nederland

Nederlandse pretparken en dag attracties hoeven hun deuren nog niet te sluiten. Of dit wel gaat gebeuren zal komende weken moeten blijken als de corona maatregelen eventueel aangescherpt gaan worden. De Covid-19 cijfers in Nederland stijgen ook nog wekelijks. Eerder besloten verschillende Nederlandse parken te stoppen met hun Halloween evenementen zoals Toverland en Walibi Holland.

Wil je op de hoogte zijn van alle maatregelen omtrent de Corona crisis in Nederland? Klik hier

Andere Europese landen

Buiten Frankrijk, België en Duitsland zijn er meerdere landen in Europa waar pretparken niet meer open gaan vanwege de strengere maatregelen. Zo zijn de parken in Polen, Ierland en verschillende delen van Spanje al gesloten.