Skip to main content

Europa-Park releaset nieuwe aflevering van Ω bouwdocumentaire

Vandaag bracht Europa-Park een tweede aflevering van “Ω – de Bouwdocumentaire” naar buiten. In “Mack ‘Mariachillis’ Rides” nemen Patrick en Lukas ons mee naar Mack Rides in Waldkirch. Daar geven de twee presentatoren meer uitleg over de bouw van de OHM coaster die in 2023 opent.

In een eerste aflevering naar aanloop van de opening van de Ω-achtbaan, focusten Patrick en Lukas op de oorsprong van de uitbreidingsplannen in Europa-Park. Echter, de nieuwe aflevering die vandaag verscheen, bevat alweer meer details over de toekomstige coaster. De twee ludieke presentatoren zetten niet alleen de actuele constructiesite kort in de kijker, maar brengen ook een bezoek aan Mack Rides. Daar worden de ontwikkelingsplannen van de lay-out en de fabricage van de onderdelen alvast onder de loep genomen.

Terrein en capaciteit

Tijdens een gesprek met Stefan, vormgevingsontwikkelaar bij Mack, komen we te weten hoe het terrein van Kroatië één van de uitdagingen vormt bij het ontwerpen van OHM. Reden hiervoor zijn de verschillende vereisten omtrent natuurbehoud en thematisering. Daarnaast komt ook de capaciteit van de nieuwe achtbaan aan bod. Hierbij tonen computerbeelden van de rollercoaster korte treinen met plaats voor 16 bezoekers op vier rijen. Teneinde lange wachttijden te vermijden, zijn dus meerdere rem- en lanceringszones vereist in de lay-out, legt Stefan uit. Verder laat Europa-Park los dat ze genoeg treinen voorziet om een hoge capaciteit te bewaken. Meer details en een blik achter de schermen bij Mack Rides krijg je in de volledige video:

https://www.veejoy.de/en/series/o-the-construction-documentary/mack-mariachillis-rides

Maandelijkse afleveringen

Ω – De Bouwdocumentaire voorziet in principe maandelijks een aflevering met nieuwe informatie en weetjes over de gelijknamige coaster. Heb je de eerste aflevering gemist, dan vind je deze hier terug:

https://www.veejoy.de/en/series/o-the-construction-documentary/how-it-all-started

Leave a Reply