Skip to main content

Europa-Park pakt laagseizoen aan voor onderhoud, schilderwerk en renovatie

Het grootste attractiepark van Duitsland is buiten het seizoen druk bezig om alle attracties gereed te maken voor de start van het seizoen in maart. Volgens teamleider Kevin Gufert is er meer werk dan ooit. Vooral de tijdsdruk is een echte uitdaging. Bij de attracties van Mack Rides worden de afzonderlijke onderdelen volledig gedemonteerd en vervolgens ter inspectie naar de werkplaatsen in Waldkirch en Herbolzheim gestuurd.

Op de werkplaats werkt het team van Gufert aan de onderdelen en repareren ze waar nodig. Dit is het geval bij watercoaster Poseidon waarbij het volledige baanvak tussen de bovenkant van de helling tot de eerste remmen werd gedemonteerd. Hetzelfde wordt gedaan met delen van de Euro-Mir en Pegasus – The Youngstar Rollercoaster.

Van alle attracties is achtbaan Blue Fire het makkelijkste te onderhouden omdat deze erg modern is. In het laagseizoen krijgen de 45 hoveniers van Europa-Park hulp van externe bedrijven om het park, zoals elk jaar aan het begin van het seizoen, in nieuwe pracht te laten schitteren. Voor de monteurs is dit echter uitgesloten omdat het onderhoud van attracties een heel specifiek gebied is.

Eurosat – Can Can Coaster

De enige keer dat de monteurs afhankelijk zijn van externe bedrijven is tijdens de renovatie van de achtbaan Eurosat – Can Can Coaster. Klimmers uit Frankrijk en Bulgarije, die getraind worden door teamgenoten van Europa-Park, helpen mee met de (de)montage van in totaal 1500 onderdelen. De grote bol bestaat uit zoveel driehoeken: ”Elk van deze driehoeken, waarvan er 26 verschillende vormen zijn, moet aan het einde van de dag opnieuw worden schoongemaakt, geschuurd en opnieuw geverfd en op de juiste plaats worden teruggezet”.

Josefina’s Imperial Magic Journey

Recent nam het park afscheid van de enorme paraboolantenne die bijna 25 jaar lang het Russische themagebied sierde. Maar er is ook goed nieuws te melden. De jungle-rafttocht maakt plaats voor “Josefina’s Imperial Magic Journey”, een romantische reis voor het hele gezin, de Donau-stoomboot en een nieuwe fonteinshow “Weense Wals”. Nieuwe boten en andere verrassingen volgen vanaf 2023, waardoor de reis naar Europa-Park een echte belevenis wordt!

Als onafhankelijke keuringsorganisatie keurt de TÜV in de winter de kleine attracties en vlak voor de seizoensstart de grote nog een keer. Het officiële pre-openingsweekend van Europa-Park is op 19 en 20 maart 2022.

Leave a Reply