Skip to main content

Europa-Park draait vanaf 2024 ’s zomers geheel op zonne-energie

Europa-Park investeert samen, met de eveneens in de deelstaat Baden-Württemberg gevestigde onderneming MOSOLF, in een meer dan 20 hectare groot zonnepark. Als Duitslands grootste met zonnepanelen overdekte parkeerterrein zal dit vanaf 2024 zo’n 25 GigaWatt-uur stroom leveren. De helft hiervan is bestemd voor het grootste attractiepark van Duitsland dat daardoor ’s zomers geheel op zonne-energie kan draaien.

De afgelopen jaren heeft Europa-Park in en rond het park al diverse projecten gerealiseerd voor de winning van duurzame energie. Op de parkeerplaatsen van zowel het attractiepark als waterpark Rulantica zijn duizenden zonnepanelen aangebracht. Er zijn enkele warmtekrachtcentrales gebouwd en de stroming van het riviertje dat door het park loopt zet een waterkrachtcentrale in werking. Roland Mack, de eigenaar/directeur van Europa-Park: “Met dit nieuwe project krijgt onze duurzame energieverzorging een compleet nieuwe dimensie. Het is geweldig dat twee familie-ondernemingen hiervoor de handen ineen slaan”.

De firma MOSOLF is gespecialiseerd in de opslag en het transport van personenwagen en allerlei andere voertuigen in Europa. Bij enkele vestigingen hebben ze al ervaring opgedaan met parkeerplaatsen die overdekt zijn met zonnepanelen. Op het terrein in Kippenheim, op zo’n 20 kilometer afstand van het attractiepark, wordt binnenkort begonnen met de bouw van het grootste overdekte parkeerterrein in heel Duitsland.

Het totale oppervlakte van het zonnepark bedraagt 20 hectare en levert zo’n 25 GigaWatt-uur. De beide bedrijven investeren samen 30 miljoen Euro in het project. 10 hectare zijn bestemd voor de stroomvoorziening van Europa-Park. Roland Mack: “Het heeft geen zin om te klagen over de hoge energiekosten, je moet zelf naar oplossingen zoeken. Dat doen we samen met MOSOLF. Het project moet in de zomer van 2024 gereed zijn. Vanaf dat moment zijn we zeker in het zomerseizoen niet meer afhankelijk van andere leveranciers. In de toekomst zullen we gebruik maken van opslagmogelijkheden zodat we ook op andere momenten gebruik kunnen maken van zonne-energie”.

default