Skip to main content

Europa-Park biedt gloednieuwe VR-belevenis met Belgische stripheldin

Afgelopen weekend vond in Europa-Park de officiële premiere plaats van de gloednieuwe virtual reality (VR) belevenis ‘Amber Blake: Operation Dragonfly’. Dit spannende verhaal is nu te beleven in het speciale VR-experiencecenter van Europa-Park, YULLBE. Met nieuwe toepassingen onderstreept Duitslands grootste attractiepark opnieuw zijn innovatieve karakter.

De nieuwe en interactieve VR-belevenis is gebaseerd op de stripboekenreeks Amber Blake. De keiharde agente Amber Blake is bedacht door het Belgische supermodel Jade Lagardère en is vooral bekend bij fans van stripboeken. Zij en alle andere bezoekers kunnen nu virtueel kennismaken met deze agente.

Op jacht naar een schurk

Bezoekers gaan in een team (van 4 personen), samen met de stoere agent Amber Blake, op jacht naar een mysterieuze schurk. Deze missie van 30 minuten kent een zenuwslopende finale voor de indrukwekkende skyline van Singapore. De bezoekers beleven het avontuur intens, met hun hele lichaam. Dat komt mede door de toevoeging van nieuwe elementen die de VR-beleving verhogen.

Extra spanning en sensatie

Elke bezoeker krijgt niet alleen een VR-bril met microfoon, koptelefoon en hand- en voettrackers, maar ook een vest dat trilt als het geraakt wordt. Bezoekers moeten tijdens de missie raadsels oplossen en pistolen zijn beschikbaar als fysieke elementen. Deze nieuwe elementen zorgen voor extra spanning en sensatie. Bezoekers krijgen vooraf een instructie.

Ambitieuze VR-pioniers

Liefhebbers van VR kunnen in Europa-Park al langere tijd hun hart ophalen. Directeur-eigenaar Michel Mack richtte enkele jaren geleden een groep op van ambitieuze VR-pioniers. Zij ontwikkelen samen steeds nieuwe VR-belevenissen: op achtbanen, in waterpark Rulantica en in YULLBE. Hierbij maken bezoekers virtueel dingen mee die het dagelijkse leven niet kan bieden. YULLBE is de perfecte aanvulling op een verblijf in het Europa-Park Resort.

Amber Blake op een achtbaan

Amber Blake kom je ook tegen in het attractiepark. De rit in achtbaan Alpenexpress Enzian wordt als jetski-achtervolging, eveneens in de bruisende metropool Singapore, extra spannend met een VR-bril.