Skip to main content

Efteling test virtuele wachtrij bij De Oude Tufferbaan

De Efteling lijkt te gaan testen voor een virtuele wachtrij bij attractie De Oude Tufferbaan. Bezoekers die niet in de fysieke wachtrij willen staan kunnen via de app een plekje reserveren in de virtuele wachtrij. Gebruikers krijgen dan vanzelf een melding zodra zij aan de beurt zijn.

Het is niet voor het eerst dat het sprookjespark werkt met een virtuele wachtrij. Vorig jaar werd dit systeem al getest bij de Monorail in het Laven-gebied. Het systeem werkt anders dan bij de Python waar bezoekers een Boarding Pass kunnen bemachtigen op drukke dagen. Daar kon je in de ochtend een plek reserveren om bijvoorbeeld in de middag de Python te bezoeken met een kortere wachtrij. Met de virtuele wachtrij wordt wachten ‘leuker’ volgens de jarige Efteling.

In De Oude Tufferbaan kunnen bezoekers een uniek voertuig besturen die ze langs bruggen, vijvers en boerderijdieren brengt. De populaire familie attractie onderging in 2019 nog een flinke opknapbeurt waarbij nieuwe voertuigen, interactieve elementen en een dubbel instapsysteem werd toegevoegd.