Skip to main content

Efteling heropent haar deuren!

Attractiepark verwelkomt gasten vanaf woensdag 20 mei

De Efteling is sinds woensdag 20 mei 2020 weer geopend voor publiek. De afgelopen periode heeft de Efteling hard gewerkt om een veilig dagje uit mogelijk te maken. In goed overleg met de Veiligheidsregio is een stapsgewijze aanpak naar deze heropening bepaald en zijn alle maatregelen zorgvuldig getest. De Efteling volgt de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen het protocol ‘Veilig Samen Uit’ dat is opgesteld door brancheverenigingen Club van Elf en Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Zo kunnen gasten ook nu veilig genieten van een dagje Efteling.

Algemeen directeur Fons Jurgens legt uit: “In de Wereld van de Efteling zorgen we er altijd al voor dat onze gasten veilig kunnen genieten. Dat is nu niet anders. Wat wel anders is, is wat die veiligheid nu precies inhoudt. We weten als geen ander hoe gasten zich bewegen in ons park en hoe we groepen kunnen spreiden. De kennis die wij hierover hebben opgedaan in de afgelopen 68 jaar zetten we nu, meer dan ooit, in. Gelukkig hebben we alle ruimte, want ons park is meer dan 140 voetbalvelden groot. Daarbij laten we een beperkt aantal gasten toe, dat vooraf hun bezoek reserveert. Zo kunnen we garanderen dat iedereen de ruimte heeft voor zijn dagje uit. We zijn super blij dat we weer gasten kunnen verwelkomen.”

Maatregelen
Om de richtlijnen van het RIVM goed aan te kunnen houden voert de Efteling maatregelen in op gebied van afstand, hygiëne en duidelijke informatievoorziening.
De Efteling plaatst centrale desinfectiepunten en maakt contactpunten, zoals beugels en deurklinken, extra vaak schoon. Indien nodig, gebruiken medewerkers persoonlijke beschermingsmiddelen. Via duidelijke informatie op borden en schermen en markeringen op de grond wordt gasten duidelijk hoe zij voldoende afstand van elkaar kunnen houden. De medewerkers, die continue getraind worden en gewend zijn om gasten een veilige dag vol mooie herinneringen te bezorgen, helpen hierbij. Het park communiceert alle informatie op de website, ter voorbereiding voor het parkbezoek. Met al deze maatregelen is een dagje uit naar de Efteling nú, net zo veilig als voorheen.

 

Video:

Leave a Reply