Skip to main content

Efteling gestart met plaatsen 12.000 zonnepanelen op parkeerplaats

De Efteling is gestart met een grote stap op het gebied van duurzaamheid. Onder toeziend oog van Roodkapje is vandaag de eerste van de in totaal 12.000 zonnepanelen op het parkeerterrein van het park geplaatst. Na het voltooien van deze klus kan het park straks tot wel 20% van het energieverbruik helemaal zelf opwekken.

Het carportsysteem van 23.000 m2 met zonnepanelen wordt geplaatst op parkeerplaats M, schuin bij de hoofdentree. ”Hiermee kunnen we wel een vijfde deel van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van de Efteling opwekken. Het gaat om circa 4.320.000 kWh, wat vergelijkbaar is met een gemiddeld elektriciteitsverbruik van circa 1750 huishoudens”, aldus de Efteling. Een groot voordeel voor bezoekers is dat de auto er op warme en zonnige dagen koeler staat.

Parkeerplaats M is niet de enige plek waar zonnepanelen worden gebruikt. Op het dak van Symbolica liggen 800 panelen die vanuit de Pagode goed zichtbaar zijn. Daarnaast liggen er ook zonnepanelen op het dak van De Vliegende Hollander en Station de Oost.

Dat de Efteling duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan is wel duidelijk. Zo heeft het park uitgesproken om duurzaam te verwonderen en klimaatneutraal te zijn in 2030. Efteling: ”Het gebruik van duurzame materialen en het zorgvuldig omgaan met de natuur en het groen in het park zijn nog altijd het vertrekpunt voor onze nieuwe plannen”.

Leave a Reply