Skip to main content

De Efteling gaat weer open!

 

Sinds 2010 is het Brabantse Sprookjespark nog nooit (zo lang) gesloten geweest. Het park is nu gesloten sinds 14 maart 2020. Nadat de geplande opening vanwege het Coronavirus een aantal keer uitgesteld werd is het nu eindelijk tijd voor goed nieuws. De Efteling zal vanaf 20 mei weer open zijn voor bezoekers. De afgelopen tijd heeft de Efteling meermaals laten zien dat het park er prachtig bij staat op het moment. Zij zijn dan ook volledig klaar om de gasten weer te ontvangen. 

 

Lees ook: Efteling Bosrijk vanaf 8 mei weer geopend

Anderhalve meter

Dat de Efteling de afgelopen periode gesloten was wil niet zeggen dat er niks is gebeurd. Zo zijn er al foto’s gezien van de maatregelen die de Efteling genomen heeft om de anderhalve meter te kunnen waarborgen. Waaronder aangepaste wachtrijen, Mandjes tel systeem in de winkels en aangewezen looproutes. Dat de Efteling open gaat wil dus helaas niet zeggen dat mensen ongestoord kunnen gaan genieten. Een dagje Efteling zal voor komende onbepaalde tijd anders zijn dan voorheen. Het park mag open mits ze zich aan de gestelde regels en richtlijnen van het Nederlandse RIVM houden. Een bezoekje aan de Efteling kan vanaf 20 mei ook niet zomaar. Bezoekers zullen hun entree moeten reserveren. Dit heeft te maken met de maximale capaciteit om de richtlijnen en regels te kunnen handhaven.

Op 17 en 18 mei is de pre opening voor verblijfsgasten van Bosrijk. Dit is alleen op uitnodiging en inschrijving. Op 18 en 19 mei geld hetzelfde maar zijn ook enkele abonnementhouders welkom. Er word aan deze pre-opening bezoekers ook gevraagd naar feedback.

 

Niet stilgezeten

De Efteling heeft voor ons bezoekers ook niet stilgezeten. Zo presenteert de Efteling vanavond een live familie quiz. De kennis quiz wordt gepresenteerd door niemand minder dan O. J. Punctuel. De quiz zal 2 keer plaats vinden om 18.30 en 19.30 en zo’n 45min duren. Deelnemers die live meespelen zijn reeds gekozen nadat ze zichzelf hebben aangemeld. Natuurlijk kan je zelf nog meedoen met pen en papier.

Ook Efteling fans hebben niet stilgezeten. Zo ging enige tijd geleden de #Blijfbetoverd rond op sociale media. Een initiatief van een Efteling medewerker en tevens fan. Met deze # deelde Efteling bezoekers en liefhebbers hun favoriete Efteling foto.

 

Max & Moritz

Wanneer de nieuwe achtbaan Max & Moritz opengaat is helaas nog niet duidelijk. Ondertussen weten we wel al dat de trein op de baan staat en de eerste testritten hebben plaatsgevonden. Voor de sluiting vanwege de Corona was de planning dat Max & Moritz zou openen in het voorjaar van 2020. Het is afwachten of dit ook nog daadwerkelijk gaat gebeuren.

 

Meer informatie over de opening van de Efteling? Klik hier!

 

Leave a Reply