Skip to main content

Droombaan: Efteling is op zoek naar een ontwerper

De Efteling biedt een unieke kans aan alle creatievelingen. Het jarige park uit Kaatsheuvel heeft een vacature naar buiten gebracht waarbij gezocht wordt naar een artistiek ontwerper. Onder deze functie vallen onder andere het ontwerpen van toekomstige attracties en het creëren van verhalen.

Een ontwerper van de Efteling is van begin tot eind betrokken bij de projecten. De omschrijving van de functie luidt als volgt: ”Als Ontwerper bij de Efteling ontwikkel en bedenk je concepten ten behoeve van verbreding en verdieping van het Efteling-merk en draag je de Efteling-identiteit uit door artistieke en creatieve randvoorwaarden door te ontwikkelen en toe te passen op onze producten”.

Arbeidsvoorwaarden

De Efteling biedt een jaarcontract aan voor 38 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband. Afhankelijk van een opleiding en ervaring ontvangt de toekomstige ontwerper een maandsalaris tussen €3823 en €5969 bruto. Daarnaast is er een vakantietoeslag van 8% en een reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer, mits er binnen een straal van 25 kilometer wordt gereisd.

Niet iedereen kan zomaar reageren op de vacature. Geïnteresseerden moeten over een grote tekenvaardigheid beschikken en al enige werkervaring hebben binnen het ontwerpen van belevingsconcepten. Daarnaast moet er kennis van Adobe Photoshop en Adobe Illustrator zijn.

Afdeling Ontwerp

De werkplek bevindt zich binnen de afdeling Ontwerp, waar Sander de Bruijn werkzaam is als teamleider. De Bruijn is voor veel liefhebbers een bekend gezicht binnen de Efteling. Met ontwerpen voor onder andere Baron1898 en Symbolica is de sinds 2018 benoemde teamleider nauw betrokken geweest bij grote projecten. ”Afdeling Ontwerp is verantwoordelijk voor het gehele ontwerpproces van belevingsconcepten binnen de Wereld van de Efteling; van concept tot schets, tot definitief ontwerp, zowel binnen als buiten het projectenproces”, aldus het park.

Solliciteren voor deze droombaan kan nog tot 27 februari 2022.