Skip to main content

Disneyland Paris weer open na maandenlange sluiting

 

Disneyland Paris is sinds vandaag weer open. Nog nooit is het Parijse resort zo lang dicht geweest. Niet alles zal in een keer openen.

Lees ook: Bellewaerde opent haar deuren vanaf woensdag 1 juli

Het Parijse Disneypark is door de corona crisis sinds 14 maart gesloten. Vandaag, 15 juli 2020 gaat het park weer open voor bezoekers. Hiervoor was een korte testfase met abonnementhouders en castmembers. Een bezoek aan de parken gaat anders zijn dan normaal. Ook Disney heeft zich moeten aanpassen aan de nieuwe regels omtrent het Corona virus.  Parijs is niet het eerste Disneypark dat sinds de corona crisis weer opende. Shanghai Disneyland en Hong Kong Disneyland gingen voor. De Amerikaanse parken zullen komende maand volgen.

Niet alles is meteen open

Niet alles in het resort zal meteen geopend zijn. In eerste instantie zal alleen het Newport Bay Club hotel geopend zijn. Gefaseerd volgen later Hotel Cheyenne, Santa Fe en het Disneyland hotel. Voor alle andere hotels en het vakantiepark zijn nog geen datum bekend. Veel meet en greets, shows en parades gaan niet door in het park. Disney-figuren kunnen op afstand foto’s maken met gasten. Ook vind je veel desinfectiepunten verdeeld over het park. Buffet restaurants zijn omgebouwd tot restaurants met bediening aan tafel. De Fastpass en singlerider rijen bij attracties zijn gesloten. Bezoekers (en medewerkers) moeten verplicht een mondkapje dragen. De capaciteit in attracties en het park zijn flink verlaagd om meer ruimte te creëren tussen gasten.

Iedereen die het park wilt bezoeken zal van te voren moeten reserveren. Dit geldt ook voor abonnementhouders.

Reseveren? Klik hier!

Leave a Reply