Skip to main content

Disneyland Parijs neemt eerste deel van Solar carports in gebruik

Terwijl Disneyland Parijs zijn 30e verjaardag viert, zet het resort zijn transformatiereis voort met de implementatie van grootschalige projecten gericht op hernieuwbare energie. De zonneluifelinstallatie, die is ontwikkeld door middel van een co-investering met het Franse bedrijf Urbasolar, en waarvan de bouw in het najaar van 2020 is begonnen, zal tegen 2023 36 GWh/jaar produceren, wat overeenkomt met het jaarlijkse energieverbruik van een stad met 17.400 inwoners en zal bijdragen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen (BKG) op het lokale grondgebied van Val d’Europe met ongeveer 890 ton CO2 per jaar. De fabriek, die al meer dan 46.000 fotovoltaïsche panelen heeft geïnstalleerd op de belangrijkste parkeerplaats voor gasten, zal na voltooiing een van de grootste in Europa zijn. De zonneluifels wekken tegelijkertijd hernieuwbare energie op en bieden extra gastverbeteringen, waaronder schaduw en beschutting tegen direct zonlicht, regen of sneeuw.

Het eerste deel van de zonneluifelinstallatie is operationeel: er wordt nu 10 GWh per jaar geleverd, wat overeenkomt met het jaarlijkse energieverbruik van een stad van 4.800 inwoners.

Als onderdeel van zijn toewijding aan milieubeheer gericht op hernieuwbare energie, lanceerde Disneyland Paris in 2020 de bouw van een van Europa’s grootste zonneluifelfabrieken die de belangrijkste parkeerplaats voor gasten zal bedekken – d.w.z. 11.200 parkeerplaatsen. Zoals eerder aangekondigd, structureren verschillende fasen dit project dat tot 2023 duurt. Tot op heden zijn er al meer dan 46.000 panelen geïnstalleerd, die meer dan 7.000 parkeerplaatsen beslaan. Deze maand april is een nieuwe mijlpaal in de milieubetrokkenheid van Disneyland Parijs, aangezien het eerste deel van de zonne-energiecentrale nu operationeel is en 10 GWh per jaar levert, wat overeenkomt met het jaarlijkse energieverbruik van een stad met 4.800 inwoners.

Het project, ontwikkeld door een co-investering met het Franse bedrijf Urbasolar, zal 20 hectare (49 acres) zonneluifels omvatten, met 82.000 zonnepanelen om 36 Gwh/jaar te produceren. Dit is technisch genoeg hernieuwbare schone energie om goed te zijn voor ongeveer 17% van het huidige elektriciteitsverbruik van het resort, wat overeenkomt met het jaarlijkse energieverbruik van een stad met 17.400 inwoners.

“Met het eerste deel van de zonneluifelinstallatie die online is gekomen, hebben we een belangrijke mijlpaal en een nieuwe stap voorwaarts bereikt in de uitvoering van dit project, dat de kern vormt van de milieustrategie van Disneyland Parijs, gericht op een aanzienlijke vermindering van uitstoot van broeikasgassen (BKG) en een volledige decarbonisatie van zijn energievoorziening”, verklaart Damien Audric, directeur Ontwikkeling en Milieu.

Een project dat deel uitmaakt van de milieustrategie van Disneyland Parijs

De zonneluifelfabriek maakt deel uit van de constante inspanningen van het bedrijf op zes milieuaandachtsgebieden: vermindering van de uitstoot van broeikasgassen; op weg naar duurzaam afvalbeheer – bijvoorbeeld door het gebruik van kunststoffen te verminderen; het behoud van watervoorraden, onder meer door de oprichting van een afvalwaterzuiveringsinstallatie; het ontwikkelen van een verantwoorde toeleveringsketen; behoud en bevordering van biodiversiteit en ondersteuning van wereldwijde acties om het milieu te behouden voor toekomstige generaties.

Dit is een geweldig voorbeeld van Disney Planet Possible, onze wereldwijde inzet om actie te ondernemen om het verhaal van onze planeet te veranderen door onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zorg te dragen voor dieren in het wild en hun leefgebieden en verhalen te creëren die tot actie aanzetten.

Ter gelegenheid van Earth Day op 22 april presenteren drie National Geographic-onderzoekers hun acties ten gunste van het milieu aan 350 studenten uit de regio Ile de France, Cast Members en vooraf geregistreerde bezoekers op een conferentie in de Walt Disney Studios. Op dezelfde dag kunnen gasten prachtige beelden van National Geographic bekijken tijdens een exclusieve pre-show voor Disney D-Light en Disney Illuminations. En eind april is de National Geographic-fototentoonstelling “The Greatest Landscapes” tot het einde van de zomer voor iedereen toegankelijk in Disney Village.

Leave a Reply