Skip to main content

Disneyland Paris kondigt een meerjaren transformatieplan aan voor Disney Village

Midden in het 30-jarig jubileum in Disneyland Parijs gaat de resortbrede transformatie door! Samen met het Walt Disney Studios Park-uitbreidingsplan en de koninklijke transformatie van het Disneyland Hotel, zal Disney Village in de loop van de jaren zijn eigen transformatie ondergaan, waaronder nieuwe eetgelegenheden en een vernieuwd winkel- en entertainmentaanbod. Disneyland Parijs deelt een eerste blik op wat te verwachten in de toekomst van dit 428.000 vierkante meter grote complex.

Een meerjarig transformatieplan voor een verbeterde Disney Village-ervaring
Disney Village, gelegen in het hart van Disneyland Parijs, is het winkel-, eet- en entertainmentcomplex tussen de themaparken en Disney-hotels. De wijk, die in 2022 30 jaar bestaat, is sinds de opening meer dan verdubbeld in omvang en voegt voortdurend nieuwe opties toe om de gastervaring opnieuw uit te vinden. Tegen het einde van het jaar zal een gefaseerde transformatie van het hele gebied beginnen om de wijk een geheel nieuwe visuele identiteit te geven en een opwindend nieuw aanbod in de mix te introduceren.

Door de beste Disney-knowhow te combineren met geselecteerde complementaire merkconcepten, zal het opnieuw ontworpen Disney Village tijdloze, gezinsvriendelijke omgevingen vieren die uniek zijn voor Disney. Overdag zullen stijlvolle boetieks en innovatieve restaurants gasten naar binnen trekken, en ’s nachts zullen duizenden lichtjes het gebied omtoveren tot een bruisend wonderland.

Wanneer de transformatie is voltooid, zal Disney Village beschikken over een ontspannend park en promenade aan het meer, verbeterde voetgangerspaden, gloednieuwe gevels, ontspannende terrassen en patio’s en weelderig landschap. De gevarieerde eetgelegenheden en verzameling winkels zullen de eet- en winkelmogelijkheden voor gasten uitbreiden met innovatieve concepten van enkele van ’s werelds meest opwindende merken voor een volledig verbeterde ervaring als aanvulling op de themaparken.

“Ons plan om Disney Village te transformeren is weer een ander voorbeeld van hoe we Disneyland Parijs opnieuw vormgeven op resortniveau, met name met ons grote uitbreidingsplan in het Walt Disney Studios Park”, zegt Natacha Rafalski, Présidente van Disneyland Parijs. “We zijn erg enthousiast om nieuwe iconische en tijdloze concepten naar de wijk te brengen die een nieuwe generatie gasten zullen aanspreken, of ze nu komen vanuit onze nabijgelegen resorthotels of uit de omgeving. We kunnen niet wachten tot onze gasten verrast en blij zijn met wat we in petto hebben.”

Rosalie, een nieuwe Franse brasserie aan het meer die in 2023 wordt geopend

De eerste stap in het transformatieplan wordt een eigentijdse Franse brasserie in plaats van het huidige restaurant Café Mickey. Groupe Bertrand, met zijn portfolio van gerenommeerde Parijse brasseries, is gekozen om de locatie over te nemen en een fris nieuw concept te introduceren dat zowel de culinaire ervaring zal verbeteren als de eetgelegenheden zal uitbreiden voor gasten die op zoek zijn naar Franse smaken in Disney Village.

Rosalie, het nieuwe restaurant met twee verdiepingen, krijgt 500 zitplaatsen in een modern interieur. Geïnspireerd door Parijse brasseries, zal het de beroemde Franse “Art de Vivre” en klassieke keuken vieren in een moderne maar elegante omgeving, met uitgebreide terrassen die uitkijken over Lake Disney. Het restaurant respecteert zowel de regionale diversiteit als de seizoensgebondenheid van het product en komt tegemoet aan alle verlangens. Naast bediening aan tafel biedt een balie op Franse bakkerijen geïnspireerde opties om mee te nemen, zoals viennoiseries, gebak, sandwiches en salades, evenals een selectie producten die voldoen aan elke smaak en elk niveau van service. Het seizoensgebonden buitenterras verwelkomt gasten aan de rand van het meer.

“Terwijl we blijven samenwerken met uitzonderlijke merken waarmee we sterke waarden delen, zijn we verheugd een nieuw restaurant te verwelkomen dat wordt beheerd door Groupe Bertrand als een eerste stap in ons transformatieplan voor Disney Village”, aldus Laure Albouy, Vice President Business Strategy & Integration. , Disneyland Parijs. “We geloven dat dit unieke, gezinsvriendelijke restaurant de gastervaring in ons resort zal verbeteren door beroemde Franse specialiteiten aan te bieden in een unieke omgeving, en we kunnen niet wachten om deze nieuwe samenwerking te realiseren.”
Blijf ons volgen voor toekomstige updates over deze langverwachte restaurantopening en andere bouwmijlpalen die naar Disney Village komen.

Leave a Reply