Skip to main content

Disneyland Parijs werkt aan een waterdicht plan

Om de gastervaring voortdurend te verbeteren, is Disneyland Parijs begonnen met een uitgebreid plan om gasten verder te beschermen tegen de weersomstandigheden. Een concept dat stevig verankerd is in de geschiedenis van het resort sinds 1992. Het park innoveerde met de beroemde Main Street, U.S.A. arcades, waarbij de klassieke Disneyland-ervaring opnieuw werd uitgevonden en tegelijkertijd werd aangepast aan het Parijse klimaat.

Met dezelfde ambitie voor comfort en onderdompeling werken Imagineers samen met de teams van Disneyland Parijs om deze nieuwe structuren harmonieus in het landschap van het resort te integreren.

Onlangs opende het park het nieuwe themagebied van Pizzeria Bella Notte, waardoor de overdekte capaciteit van het restaurant werd uitgebreid en er een nieuw verhaal werd toegevoegd binnen Fantasyland met Disney en Pixar’s Luca. De transformatie van het Fuente Del Oro Restaurante naar Casa de Coco – Restaurante de Familia is in dezelfde geest ontworpen. De binnenruimtes vieren de familie Rivera en Miguel’s liefde voor muziek, worden aangevuld met een nieuw overdekt terras versierd met traditionele papel picado’s voor de gasten genieten.

In Main Street, VS, zal Casey’s Corner binnenkort een nieuw Victoriaans geïnspireerd overdekt terras verwelkomen. “We probeerden de geschiedenis van het restaurant uit te breiden door nieuwe verwijzingen op te nemen naar de hier gevierde sport, honkbal”, legt Stéphane Poulain, architect bij Walt Disney Imagineering Paris, uit. “Ons doel met deze architectuur was om opzettelijk de schaal te verkleinen, zodat de bestaande Main Street-gevels duidelijk zichtbaar blijven en tegelijkertijd persoonlijkheid geven aan deze nieuwe structuur.” De werkzaamheden zullen tegen het einde van het jaar beginnen. Niet ver daarvandaan zal de karaktermeet ‘n’ greet-ruimte tegen 2024 ook een elegante en verfijnde kiosk verwelkomen, ideaal om een speciaal moment door te brengen in het gezelschap van je favoriete Disney-personages.

In het Walt Disney Studios Park zal ook de Twilight Zone Tower of Terror binnenkort profiteren van deze verbeteringen, omdat de buitenwachtrij opnieuw zal worden ontworpen om beter tegemoet te komen aan de meer avontuurlijke gasten die deze mysterieuze plek willen verkennen.

Andere projecten op langere termijn bevinden zich al in de ontwerpfase voor implementatie in de komende jaren, zoals een toekomstig herontwerp van Peter Pan’s Flight wachtrij.

“We heroverwegen voortdurend onze gastervaring en zoeken naar concrete oplossingen om de magie van onze parken te vergroten”, zegt Robin Reardon, directeur Creative Development. “Dit is de hele missie van onze Imagineers binnen het Design & Show Quality-team, en dit investeringsprogramma dat storytelling, onderdompeling en comfort combineert, weerspiegelt perfect onze verplichtingen. “

Wil je de wachttijden checken van Disneyland Parijs? check deze hier.