Skip to main content

Disneyland Parijs – 30 jaar verbeelding en innovatie

“Disneyland zal blijven groeien, uitbreiden en nieuwe manieren bieden om plezier te hebben, te leren en avonturen te delen”, aldus Walt Disney. Disneyland Parijs – dat de baanbrekende visie van de oorspronkelijke oprichter vervult – is zelf een plek die sinds de opening heeft geïnnoveerd door de nieuwste technologie te gebruiken om de ervaring van onze gasten te verbeteren.

Toen het werd geopend, was een van de iconische attracties van het park – Le Visionarium: Un Voyage à Travers le Temps (1992-2004), al de enige attractie ter wereld die het circarama-proces – een 360-graden bioscoop – combineerde met staats- of-the-art Audio-Animatronics-personages – Nine-Eye en Timekeeper – als onderdeel van een ongelooflijke reis door de tijd naast Jules Verne.

In 1993 werd de eerste looping-achtbaan in een Disney Park geopend. Het heette Indiana Jones en de Temple of Peril. En het jaar daarop ontwierpen Imagineers de allereerste achtbaan met muziek aan boord – Casey Jr. – Le Petit Train du Cirque. Deze laatste gaf een voorproefje van het audiosysteem dat in Space Mountain – From the Earth to the Moon (1995) is geïnstalleerd. Maar dat is niet alles, aangezien deze attractie – die werd beschreven als “het grootste avontuur van de melkweg” – ook een unieke katapultlanceringsvolgorde bevatte, in een iconisch kanon geïnspireerd op de roman van Jules Verne. Het was voor die tijd echt baanbrekend en als gevolg daarvan won de attractie in 1995 een THEA Award – het equivalent van een Oscar voor attracties!

In 2014 was het de beurt aan attractie Ratatouille: The Adventure om te innoveren dankzij een nooit eerder vertoonde combinatie tussen een trackless ride-systeem en 3D-projecties van beelden geïnspireerd op de animatiefilm van Disney Pixar.

Deze zomer wachten er ook veel innovatieve ervaringen op Avengers Campus, die de grenzen van creativiteit en verhalen vertellen zal verleggen. Daar kun je Tony Stark volledig op vertrouwen!

Disney D-Light – de iconische dagelijkse pre-show van ons 30-jarig jubileum – is ook een technologisch wonder, want het bevat niet minder dan 150 gesynchroniseerde drones die het 30-jarig jubileum-logo vormen in de lucht boven Disneyland Parijs, samen met andere sprankelende figuren, dat is de eerste ervaring van deze soort in een Disney Park.

Innoveren betekent ook tegemoetkomen aan en zelfs anticiperen op de behoeften van onze gasten. Ons resort is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om technologie te gebruiken om nieuwe ervaringen te bieden, wat we hebben gedaan toen we onze mobiele app ontwierpen die allerlei soorten diensten biedt (restaurantreservering, wachttijdbeheer, enz.), waardoor het voor gasten mogelijk wordt om met volle teugen van elk bezoek te genieten.

Het betekent ook het ontwikkelen van innovatieve en toegewijde benaderingen van toegankelijkheid, zoals MagicAll, dat bedoeld is om de ervaring van onze gasten met een handicap te verbeteren door hen de kans te geven hun niveau van autonomie te beoordelen, of het bevorderen van de aanpassing van onze verschillende shows in French Sign Taal om zoveel mogelijk mensen in onze verhalen te laten opgaan.

Innoveren betekent ook het gebruik van technologie om het milieu te beschermen

Op 30 september 2010 werkte Disneyland Paris samen met Veolia om een ​​afvalwaterzuiverings- en recyclinginstallatie te bouwen – de eerste keer dat een themapark dit deed – waardoor het mogelijk is sinds 2013 meer dan 2 miljoen kubieke meter drinkbaar water te besparen.

En vorige week maakte Disneyland Paris bekend dat het eerste deel van de zonneluifelinstallatie nu operationeel is: er wordt nu 10 GWh per jaar geleverd, wat gelijk staat aan het jaarlijkse energieverbruik van een stad van 4.800 inwoners. De zonneluifelinstallatie, die is ontwikkeld door middel van een co-investering met het Franse bedrijf Urbasolar, en waarvan de bouw in het najaar van 2020 is begonnen, zal tegen 2023 36 GWh/jaar produceren, wat overeenkomt met het jaarlijkse energieverbruik van een stad met 17.400 inwoners en zal bijdragen tot de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen (BKG) op het lokale grondgebied van Val d’Europe met ongeveer 890 ton CO2 per jaar. De fabriek, die al meer dan 46.000 fotovoltaïsche panelen heeft geïnstalleerd op de belangrijkste parkeerplaats voor gasten, zal na voltooiing een van de grootste in Europa zijn. De zonneluifels wekken tegelijkertijd hernieuwbare energie op en bieden extra gastverbeteringen, waaronder schaduw en beschutting tegen direct zonlicht, regen of sneeuw.

Lees ook: Disneyland Paris neemt eerste deel van Solar carports in gebruik

Leave a Reply