Skip to main content

Deze 5 films spelen zich af in een pretpark

De meeste mensen vinden het leuk om op een zaterdag avond op de bank te hangen met een bak chips en een goeie film. Natuurlijk hebben wij de voorkeur om elke zaterdagavond tot 23.00 in een pretpark rond te lopen maar helaas is dat niet altijd een optie. Daarom heb ik speciaal voor jou een aantal films gezocht die zich (deels) afspelen in een pretpark. Zo kan je toch je pretparkbehoefte vervullen als je lekker lui in je onesie op de bank ligt. Win-win situatie toch?

Lees ook: De leukste pretpark podcasts

1. Wonderpark

Deze toffe animatiefilm uit 2019. De film vertelt het verhaal van het creatieve meisje June. Het pretpark waar zij van droomde bestaat opeens echt. Wonderpark is niet zomaar een pretpark. Het park wordt gerund door allerlei dieren en alle kinderfantasieën komen tot leven.

 

2. Final Destination 3

Vergeleken met de film hierboven is Final Destination 3  zeker geen vrolijke film. Ben jij bang voor ongelukken op een pretpark of kermis? Dan is deze film niet voor jou weggelegd. Deze horror film uit 2006 gaat over een achtbaan ongeluk in een amusementspark. Een aantal mensen ontsnappen hierbij aan de dood. Hoewel als je aan de dood ontsnapt dan laat hij je echt niet zomaar gaan.. Brr…

3. Jurassic World: Fallen Kingdom

Jurassic World is niet je alledaagse pretpark. Dit themapark is een combinatie tussen pretpark en een dierentuin. Geen dierentuin zoals we gewend zijn. Het is een dierentuin met echte dinosaurussen. Deze film speelt zich enkele jaren naar de gebeurtenissen van de vorige film Jurassic World af. Het park/eiland is gesloten en over genomen door de dinosaurussen. Wanneer er een vulkaan dreigt uit te barsten gaat een team op pad naar het eiland om de dinosaurussen te redden.

4. De Griezelbus

De griezelbus is een Nederlandse film uit 2005 gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Paul van Loon. De elfjarige Onnoval wordt op school gepest. Wanneer de schrijver Nol van Paulo (Paul van Loon) wordt uitgenodigd door de school verteld hij aan Onnoval dat de duivelse Ferluci verhalen werkelijkheid kan laten worden. Het schoolreisje naar een griezelpretpark (Attractiepark Drievliet) eindigt dan ook in een écht spannend verhaal.

Vroeger vond je in het attractiepark nog verwijzingen naar de film. Of dat nu nog altijd is weet ik niet zeker.

 

5. Expeditie Vos

Dit is ook een Nederlandse film die nog niet uit is in de bioscoop. Expeditie Vos is vanaf 16 dec 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. De film gaat over een familie dat gezellig een weekend op vakantie gaan in de Efteling. De elfjarige Teun ontdekt dat zijn overleden opa nog een laatste puzzeltocht voor hem achter gelaten heeft. Teun gaat samen met zijn tante Ada op een spannende expeditie in de Efteling om te zien wat zijn opa voor hem achtergelaten heeft.

Er is nog geen officiële trailer van deze film. Hieronder staat een stukje achter de schermen van deze nieuwe familiefilm.

 

5 films om een tijdje mee vooruit te kunnen. Er zijn vast nog véél meer films die zich afspelen in een pretpark. Weet jij er nog meer? Laat het dan zeker weten in de reacties hieronder of via de Parkinside facebook groep. Nog geen lid van onze Facebook groep? Klik dan hier!