Skip to main content

De Tornado (Hellendoorn) krijgt een nieuwe trein.

Groot nieuws uit Hellendoorn: De iconische gele achtbaan – De Tornado (1990) – van Avonturenpark Hellendoorn is bezig met zijn laatste ritjes! De in 1990 geopende achtbaan zal in zijn huidige vorm tot 26 oktober 2020 te bewonderen zijn.

René Peul van Avonturenpark Hellendoorn heeft gelukkig goed nieuws voor alle achtbaanfans: ,,Heel veel avonturiers hebben de afgelopen 30 jaar genoten van De Tornado. Een achtbaan waar vele kinderen hun eerste ‘over de kop ervaring’ hebben beleefd en die perfect aansluit bij onze doelgroep. We zullen De Tornado dan ook zeker niet uit ons park verwijderen. In plaats daarvan trakteren we de jarige achtbaan op een grootse metamorfose!

Een metamorfose die volgens Peul zal zorgen voor een unieke beleving. ,,We gaan nog niet alles verklappen, maar het grootste nieuws is dat er een nieuwe trein komt. We hebben 30 jaar met een trein met schouderbeugels gereden. Daar komt nu verandering in door de komst van een trein met heupbeugels! Dit gaat zorgen voor een totaal andere beleving. Net zo veilig, maar de rit zal intenser gaan voelen en wordt avontuurlijker dan ooit!”

Fans van De Tornado kunnen nog tot 26 oktober 2020 genieten van de achtbaan in zijn huidige vorm. Vanaf 26 oktober sluit Avonturenpark Hellendoorn de deuren voor haar wintersluiting en zal het grote metamorfoseproject opgestart worden. In seizoen 2021 zal de populaire achtbaan heropend worden onder een nieuwe naam De nieuwe trein van de Tornado word geleverd door fabrikant Sunkid uit Duitsland. Deze firma verzorgde ook de nieuwe trein heeft geleverd van de EqWalizer in Walibi Rhône-Alpes

 

Lees ook: Nieuwe attractie en extra avondopenstellingen in Avonturenpark Hellendoorn

De Tornado een klassieke Vekoma coaster.