Skip to main content

De Magische Winterweken in Attractiepark Toverland gaan van start

Bezoekers van Toverland kunnen dit jaar langer dan ooit genieten van de hartverwarmende wintersfeer in het attractiepark. De Magische Winterweken starten namelijk extra vroeg, al op zaterdag 28 november. Toverland presenteert een nieuwe show, extra entertainment en warme winterlekkernijen. Talloze kerstbomen, duizenden lichtjes en sfeervol gedecoreerde attracties maken de winterse beleving compleet. Tijdens de Magische Winterweken zijn de indoor themagebieden Land van Toos en Wunderwald en buitengebied Ithaka, met de houten achtbaan Troy, geopend.

Magische achtbanen

Ook dit jaar wordt lanceerachtbaan Booster Bike omgetoverd tot ‘The Christmas Coaster’. Het station en de wachtrij worden uitvoerig gedecoreerd en uit de speakers klinken de grootste kersthits. Houten achtbaan Troy is het stralende middelpunt van themagebied Ithaka. Met ruim een kilometer aan lampjes is de gehele baan voorzien van een warme wintergloed.

Hartverwarmend entertainment
De bekende Toverland-karakters Toos en Morrel zijn tijdens deze editie van de Magische Winterweken voor het eerst buiten te zien met hun gloednieuwe show ‘Winterpret’. De reusachtige kerstboom in Ithaka dient hiervoor als decor.

Na een ritje in de buitenattracties kunnen bezoekers opwarmen bij de diverse vuurschalen onder het genot van de sfeervolle muziek van zangact Winterse Klanken en zelf geroosterde marshmallows. In de Tovertuin worden bij de act Winter Tales de meest magische verhalen verteld.

Winterse lekkernijen
Speciaal voor de Magische Winterweken krijgt take-away locatie de Magische Medina een compleet nieuw assortiment. Bezoekers kunnen er verse pannenkoeken met heerlijke toppings, premium burgers (zalm, beef of paddenstoel), maaltijdsalades, soepen en fruitsmoothies afhalen. Ook bij de andere take-away locaties in het park zijn nieuwe winterlekkernijen te verkrijgen, zoals luxe speciaalkoffies, warme chocolademelk met échte chocolade (melk, wit of puur) en flammkuchen.

Praktische informatie

De Magische Winterweken vinden plaats in de weekenden en de gehele kerstvakantie in de periode van zaterdag 28 november 2020 t/m zondag 3 januari 2021. Bezoekers kunnen genieten van de attracties in de themagebieden Land van Toos, Wunderwald en Ithaka – mits de weersomstandigheden dit toelaten. Toverland is geopend van 11:00 tot 19:00 uur (met uitzondering van 24-12, 31-12 en 1-1, dan is Toverland geopend van 11:00 tot 18:00 uur). Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Toverland vanaf €18,00 per persoon. Ook tijdens de Magische Winterweken is het protocol Veilig Samen Uit van toepassing en zorgt Toverland voor een veilig en verantwoord dagje uit.