Skip to main content

De leukste pretpark-podcasts!

 

Het weer is guur, het is begin februari, midden in de winter en de meeste pretparken om ons heen zijn gesloten. Alle reden voor een heuse pretpark-winter-dip. Gelukkig bestaat er anno 2020 en al veel langer het steeds sneller groeiende medium podcast! Deze vorm van luisteruitzendingen zijn geweldig! Jij bepaalt wanneer je luistert en waarover je iets wilt horen. Bijkomend voordeel in deze periode van pretpark rust is dat er ook een aantal Nederlandse podcasts zijn.

In de wereld van de Nederlandse podcastcultuur vinden we een grote hoeveelheid aan content. Gelukkig kunnen we al een heleboel verschillende podcasts afstrepen die we niet hoeven te behandelen. Simpelweg omdat deze niets met pretparken te maken hebben. Hieronder zal ik een aantal themapark podcasts opsommen die ik vaker luister. De volgorde van deze lijst is dan ook random en nietszeggend over de kwaliteit van de programma’s.

 

1. Themetalk

‘Wat is jou deze week opgevallen in pretparkland?’ is een zin die veel van jullie bekend voor zal komen. Thomas van Groningen en Maurice de Zeeuw presenteren de humoristische podcast: Themetalk. Hun eerlijke mening over alle gebeurtenissen over pretparken wereldwijd maakt deze podcast bijzonder.

De onderwerpen vliegen om je oren: van Galaxy’s Edge tot Drievliet en van Aardbeienland tot de afbreuk van ‘Middelvinger Resort Parijs’. Ook behandelen zij geregeld vragen en voiceclips van luisteraars.

Wanneer 1 van de 2 heren op reis is naar één van de verschillende resorts over de wereld komt er toch altijd een aflevering online. Vaak met een vervangende presentator zoals bijvoorbeeld Mark Versteden, bekend van o.a. Trust Nodbody, een WIDM podcast. Vaak worden er aansluitend live-verslagen worden opgenomen op locatie.

Wat er in de nieuwe aflevering te wachten staat, weet je nooit. Eén ding wat wel zeker is: ‘ wat is jou deze week opgevallen in pretparkland?’

Ben jij nou benieuwd geworden naar deze podcast? Neem dan een kijkje op hun website: Themetalk.

2. Kleine Boodschap

Als je fan bent van de Efteling dan is deze podcast voor jou gemaakt. Paul Sprangers en Tim Hinssen presenteren als 2 grote Efteling liefhebbers wekelijks deze podcast. De aflevering hebben vaak een ongekende diepgang over verschijnende onderwerpen die verwant zijn aan het sprookjespark in Kaatsheuvel.

Als jij altijd volledig op de hoogte wilt zijn van het laatste nieuws in de Efteling dan voorzien deze heren jou ook. De nieuwsafleveringen zijn dan perfect voor jou. Houd jij van speciale onderwerpen over bijvoorbeeld verzamelen, animatronics, niet gerealiseerde projecten en nog veel meer dan zijn de achtergrond afleveringen voor jou gemaakt. Buiten deze onderwerpen biedt de veelzijdige podcast ‘Kleine Boodschap’ nog veel meer.

Ga er eens rustig voor zitten en laat je meeslepen in de wondere wereld van ‘Kleine Boodschap’.

Ben jij nou benieuwd geworden naar deze podcast? Neem dan een kijkje op hun website: Kleine Boodschap.

 

3. Ochtend in Pretparkland

Heeft deze podcast nog een intro nodig? Ik denk dat iedereen OiP ondertussen wel kent. Al sinds jaar en dag maken Erwin Taets en alle andere heren van Pretparkland misschien wel van de meest kwalitatieve pretpark podcasts. Met hun frisse, maar toch kritische blik op alle ins en outs van de pretpark wereld. Vele succesvolle afleveringen werden de afgelopen jaren gemaakt en daar zullen vast nog vele volgen.

De afleveringen zijn vaak wat korter dan de andere genoemde podcasts. Dat maakt dat je deze afleveringen makkelijk weg luistert als je even wat minder tijd hebt.

Ben jij nou benieuwd geworden naar deze podcast? Neem dan een kijkje op hun website: Ochtend in Pretparkland.

4. D-tales

Word jij vrolijk van Mickey Mouse? Zit jij elke avond op de bank met Disney+? Ga jij het liefst op vakantie in één van de vele Disney resorts over de wereld? Dan is D-tales iets voor jou. Een vrolijke, eigentijdse podcast over alles wat dan ook maar met Disney te maken heeft. Gepresenteerd door 3 liefhebbers genaamd Michiel Veenstra, Ralf Verhoef en Jorn Jokker. Vaak genoeg passeren verschillende park gerichte onderwerpen de revue. Zij zullen hun eerlijke mening graag met elkaar en met jou delen.

Ben jij nou benieuwd geworden naar deze podcast? Neem dan een kijkje op hun website: D-tales.

 

Ik ben benieuwd of jij al bekend was met (pretpark) podcasts? Laat het mij zeker even weten in de reacties.

 

Dit zijn een aantal van de podcasts die ik wekelijks luister tijdens het bloggen, doen van huishoudelijke taakjes (behalve stofzuigen, je snapt wel waarom…) of het auto rijden. Dit zijn zeker niet alle podcasts die ik met regelmaat luister. Daardoor zal ergens in de toekomst een deel 2 online komen van de leukste pretpark podcasts.

Hopelijk heb ik jou kunnen helpen om deze winterse pretpark dip te overleven. Als je alles terug zou luisteren dan is het nieuwe pretparkseizoen waarschijnlijk al lang en breed begonnen. Ik wens je veel luister plezier komende tijd en vergeet zeker niet je favoriete podcast een steuntje in de rug te geven. 😉

 

Leave a Reply