Skip to main content

Coronatoegangsbewijs toch nodig voor Halloween Fright Nights

Op maandag 4 oktober meldde Walibi Holland dat er toch een coronabewijs nodig is voor hun Halloween evenement. Dat komt door een terug gedraaide beslissing van de gemeente Dronten. Alle bezoekers van 13 jaar en ouder moeten tijdens het halloweenseizoen de CoronaCheck-app laten zien. Zonder geldige QR-code krijg je anders geen toegang tot de Halloween Fright Nights. 

Het park liet in augustus al weten te gaan werken met een coronabewijs. Daarbij gaat het om een herstel-, vaccinatie- of testbewijs. Op die manier konden ze de toenmalige coronamaatregelen loslaten. Maar toen het kabinet de anderhalve meter regel zelf al afschafte was dat niet meer nodig. Walibi besloot daarop die plannen overboord te gooien.

De gemeente Dronten laat nu echter weten er anders over te denken. De CoronaCheck-app is niet nodig in pretparken, maar wel voor concerten, festivals en evenementen. De gemeente laat weten toch de coronacheck te willen hanteren, omdat het pretpark tijdens halloween compleet transformeert tot festivalterrein.

De eerste halloweendag vindt plaats op zaterdag 9 oktober. “Het wordt nog een hele uitdaging om alles klaar te krijgen voor deze dag.  Het word nog een hele uitdaging om alles gereed te krijgen voor deze dag. Het team verantwoordelijk voor de operatie geeft 1000 procent om deze ommezwaai te implementeren” Aldus Taminiau.