Skip to main content

Coronacijfers vallen mee: pretparken woensdag eindelijk weer open

Het gaat de goede kant op met de coronacijfers en daarom worden woensdag opnieuw wat versoepelingen doorgevoerd. Terrassen mogen iets langer open. En mensen kunnen ook weer een dag naar attractieparken en dierentuinen.

Er zijn wel wat voorwaarden, vertelde demissionair premier Mark Rutte vorige week dinsdag tijdens de persconferentie. Bezoekers mogen alleen buiten genieten van hun dagje uit. Volgens hem kan de Python dus open, want die staat buiten. Droomvlucht blijft dicht, want die attractie speelt zich binnenshuis af. Ditzelfde systeem geldt voor dierentuinen. Daarnaast mag een park één bezoeker per 10 vierkante meter ontvangen en er moet van tevoren gereserveerd worden. Mensen hoeven geen negatieve coronatest te laten zien, maar er vindt wel een checkgesprek plaats.

De parken zijn heel blij dat ze weer open kunnen. Een medewerker van Toverland vertelt aan 1Limburg dat het park woensdag precies 20 jaar bestaat. Ze hebben er alles aan gedaan om dat samen met fans te vieren. “Het was een gok, want stel de pauzeknop was wel ingedrukt, dan stonden we woensdag paraat met veel personeel en gevulde koelingen. Gelukkig kunnen we onze verjaardag feestelijk vieren.” 

Sommige parken openen wat later dan woensdag, attractiepark Slagharen heeft bijvoorbeeld al gezegd dat medewerkers meer tijd hebben voor de voorbereidingen.