Skip to main content

Compensatie bekend voor de inzittenden die urenlang vastzaten in The Ride To Happiness

Plopsaland schenkt aan 9 mensen een cadeaupakket ter waarde van 1500 euro omdat zij uren hebben vastgezeten in The Ride To Happiness. De spinning coaster kwam op 19 februari stil te staan op het hoogste punt van de baan. Door de moeilijke locatie en het slechte weer waren alle inzittenden iets voor middernacht geëvacueerd.

De inzittende werden vanwege onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht maar hielden er fysiek niets aan over. Marketingmanager Sebastien Momerency: ”Die mensen vroegen geen schadevergoeding, maar we wilden hen wel iets schenken zodat ze alsnog een goed gevoel overhouden aan hun pretparkbezoek. Het gaat om waardebonnen voor onze Plopsaparken en het hotel en merchandising van The Ride en Tomorrowland. Tomorrowland, die partner is van The Ride, belooft een unieke beleving op hun festival voor de negen mensen”.

Zondag 27 februari ging de attractie weer open voor publiek. Plopsa CEO Steve Van den Kerkhof melde dat de trein de maximale snelheid niet haalde. Omdat trein 1 dit wel doet, zal de spinning coaster met 1 trein rijden. Wanneer trein 2 weer kan worden ingezet is nog niet bekend.

The Ride To Happiness is een extreme spinning coaster in samenwerking met Tomorrowland. Bezoekers worden 2 keer gelanceerd en behalen daarbij een topsnelheid van 90km/u.

Leave a Reply