Skip to main content

Club van Elf doet oproep aan kabinet voor heropening

De Club van Elf vindt dat pretparkliefhebbers weer zo snel mogelijk van hun dagje uit moeten kunnen genieten. Ze roept het kabinet op om de dagattracties weer te openen. Het kan veilig, vindt ze.

In een reportage van Hart van Nederland laat de algemeen directeur van attractiepark Slagharen zien dat er veel voorzorgsmaatregelen zijn genomen om het dagje uit veilig te houden. Er is crowdcontrol en er worden looprichtingen aangebracht.

Aanstaande dinsdag is er weer een persconferentie van het kabinet, maar bronnen zeggen tegen dezelfde nieuwssite dat de kans klein is dat er weer iets open kan. Ook Storm verwacht dat hij nog lang moet wachten. “We gaan richting opening van ons seizoen, we zouden volgende week onze deuren openen. Maar het ziet ernaar uit dat het toch nog wat langer gaan duren voordat hier heel veel gasten gaan genieten van onze attracties”, zegt hij tegen Hart van Nederland.

Kees Klesman, directeur van De Club van Elf zegt dat het cruciaal is dat de sector weer open gaat. De branche heeft vorig jaar veel ervaring opgedaan, zonder grote besmettingsaantallen, zo zegt hij.