Skip to main content

Cedar Point houdt Top Thrill Dragster gesloten in 2022

Slecht nieuws voor achtbaanliefhebbers die dit jaar plannen hebben om naar Ohio te reizen. Cedar Point heeft aangekondigd dat de populaire achtbaan Top Thrill Dragster dit jaar gesloten blijft. De achtbaan is sinds augustus vorig jaar gesloten vanwege een incident. Een wachtende bezoekers werd geraakt door een losschietend onderdeel van een van de achtbaantreinen.

Woordvoerder Tony Clark zegt hierover het volgende: ”Vandaag ontvingen we de resultaten van het onderzoek door de afdeling Amusement Ride Safety & Fairs van het Ohio Department of Agriculture. Hierin werd vastgesteld dat na bestudering van de verstrekte documentatie en het afnemen van interviews met Cedar Point personeel, de ODA geen bewijs vond dat Cedar Point kennis of reden had om aan te nemen dat Top Thrill Dragster zich op 15 augustus 2021 in een onveilige toestand bevond die een gevaar zou kunnen vormen voor rijders, werknemers of het publiek”.

Wanneer de achtbaan weer opent is nog onbekend en hangt af van het lopende onderzoek.

In Top Thrill Dragster worden bezoekers gelanceerd met een snelheid van 190 km/u. Op volle snelheid raast de achtbaantrein naar een hoogte van 130 meter om vervolgens weer een drop van 120 meter te maken. Bezoekers ervaren dit alles in 17 seconden.