Skip to main content

Bushalte Europa-Park bij treinstation Ringsheim in gebruik

Reizen naar Europa-Park met het openbaar vervoer is weer een stukje aangenamer geworden. De overdekte bushalte bij treinstation ‘Ringsheim/Europa-Park’ is officieel in gebruik genomen.

In december van vorig jaar werd de naam van treinstation Ringsheim al vervangen naar Ringsheim/Europa-Park. Op deze manier hoopt niet alleen het park maar ook de gemeente Rust dat de nieuwe verbinding met het openbaar vervoer een stuk aantrekkelijker wordt voor bezoekers die normaal gesproken met eigen vervoer komen. Tweemaal daags stopt hier de EuroCityExpress van Frankfurt naar Milaan.

Reizigers kunnen vanaf het treinstation verder reizen met de Europa-Park bus die binnen enkele minuten voor de ingang van het park stopt. Op de bushalte staat het oude karretje van achtbaan Eurosat, die vorige maand al werd geïnstalleerd.

Roland Mack over de nieuwe verbinding: “Iedereen heeft het over klimaatbescherming en veranderingen in het mobiliteitsgedrag van mensen. Een betere spoorverbinding is dan ook een eersteklas duurzaamheidsproject. Toegang via het spoor heeft een zeer hoge prioriteit voor Europa-Park.”