Skip to main content

Bobbejaanland pakt uit met strafste Halloween ooit

Wie komt griezelen in ’t plezantste land ontdekt dit najaar nog meer kansen dan ooit tevoren om zich de stuipen op het lijf te laten jagen. Yummy, Bazaar Bizarre en Sonar – de drie bestaande spookhuizen – worden vanaf eind oktober vergezeld door twee extra halloweenexperiences. Daarnaast is het laatavondprogramma opnieuw gevuld met shows, straatanimaties én Epic Parties.

Vorig jaar investeerde Bobbejaanland in indrukwekkende decors en prachtige kostuums voor drie nieuwe scarezones om de vijftiende verjaardag van Halloween te vieren. Helaas moesten de deuren door corona vroegtijdig sluiten.  “Maar dit jaar zijn we terug – en straffer dan ooit”, stelt Yves Peeters, algemeen directeur van het park. “Diegenen die tijdens deze periode afzakken naar Lichtaart zullen de complete metamorfose ontdekken. Het is voor iedereen een moeilijke periode geweest. Stilaan krijgen we onze vrijheden terug. Daarom hebben we besloten om de geplande investeringen uit te voeren en onze bezoekers te laten genieten van het grootste evenement van het jaar.“ 

Texas Butcher

Op dit moment wordt er druk gebouwd aan twee nieuwe spookhuizen. De huiveringwekkende ‘Texas Butcher’ organiseert een speciale opendeurdag in Cowboy Town.  Deze unieke slager staat bij alle bewoners van het cowboydorp én die ver daarbuiten bekend om z’n lekkere kop en leverpaté. Maar blijft dat zo na een rondleiding achter de schermen? 

CORP.

‘CORP.’ is de naam van de tweede halloweenexperience. Deze criminele organisatie houdt zich bezig met een louche handeltje. Zo hebben ze de enige echte Rabidi Porcus in de aanbieding: een GMO-gemodificeerd beest dat tot leven werd gewekt door bio-ingenieurs. Veilingsmeester Valentin laat hem graag aan een bende malafide handelaars zien. Maar is dat wel veilig? 

“Het tweede spookhuis is geen klassiek doorloopspookhuis. Het begint met een sterk verhaal en goede acteurs. De ruimtes zijn echt ‘immersive’. Niet alleen door het decor, maar ook door het geluid dat van alle kanten komt.  De bezoekers zullen moeten ontsnappen aan de Rabidi Porcus. Dus de gasten zijn gewaarschuwd! Ze zullen fit moeten zijn om te slagen in deze missie”, vertelt commercieel en creatief directeur Peggy Verelst.  De ervaring zal in totaal zo’n 10 minuten duren. 

Vijf unieke scarezones

Naast vijf spookhuizen telt Bobbejaanland ook vijf scarezones in uiteenlopende thema’s. Het bestaande ‘Toxic Waters’ werd uitgebreid en het kleurrijke ‘Plaza de los Muertos’ – waar de doden geëerd worden – kreeg een andere locatie. Attractie King Kong krijgt er in Adventure Valley een geduchte concurrent bij: de vier meter hoge apenkoning Bansoeli heerst er tijdens Halloween over de ‘Monkey Clan’. In Cowboy Town zwerven niet langer zombiecowboys rond, maar zet ‘Circus Carnivale’ de stad in rep en roer. In de derde nieuwe zone loop je weg van ‘Voodoo Bayou’, geïnspireerd door New Orleans. “Alle themazones zijn straf uitgewerkt en bevatten zowel grote eyecatchers als kleine decorelementen”, duidt Peggy Verelst. “We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe sfeer gesmaakt zal worden door ons publiek.” De scarezones zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. 

Halloween voor kids 

Ook kinderen beleven een onvergetelijke Halloween in Bobbejaanland. Om de jongere bezoekers in de watten te leggen, werd een samenwerking opgezet met de makers van de populaire animatieserie ‘Ridder Muis’. Sinds begin vorig jaar zijn de avonturen van deze kolerieke muis en haar beste vriendin Draak te volgen op Ketnet. Tijdens de halloweenperiode komen Ridder Muis, Draak en meneer Heks naar Bobbejaanland – waar ze de kinderen zullen verwelkomen in een unieke en interactieve show. 

Ook Fabric Magic, de makers van de populaire jeugdserie #LikeMe, namen pen en papier ter hand om voor Bobbejaanland een nieuwe familieshow te schrijven en produceren: Bansoeli Beats. Dat muzikaal spektakel zal elke dag meerdere keren gespeeld worden in Adventure Valley. Daar leeft een mensentribe hand in hand met de lokale apenclan. Samen brengen ze een dagelijkse ode aan Bansoeli: de grootste god van het apenrijk. Maar dan worden ze plots gestoord. Ontdekkingsreiziger Nicholas Nicholson heeft snode plannen en wilt de jungle met de grond gelijk maken. Wie wint er Adventure Valley voor zich?

Jonge bezoekers die Halloween nog een beetje té spannend vinden, kunnen het bijzondere anti-monster amulet gratis afhalen aan de ingang van Bobbejaanland. Door dat zichtbaar te dragen of in de lucht te steken, worden de rollen heel even omgedraaid en lopen de monsters bang weg van de kinderen. 

Een COVID-veilige halloweeneditie 

In Bobbejaanland geldt nog steeds de mondmaskerplicht in de wachtrijen en op attracties voor elke bezoeker ouder dan 12 jaar. Voor de horeca en winkels gelden dezelfde regels als in de rest van Vlaanderen.  

Een covidtest of vaccinatiebewijs is momenteel niet nodig in Bobbejaanland.  Afhankelijk van de beslissingen van de overheid, kan dat nog veranderen.  De website van Bobbejaanland wordt te allen tijde up to date gehouden, zodat de huidige maatregelen in het park steeds duidelijk zijn. 

Praktisch 

Halloween in Bobbejaanland start op zaterdag 23 oktober en eindigt op zondag 7 november.  De kalender en openingstijden zijn te raadplegen via www.bobbejaanland.be.  Het park organiseert op vijf dagen nocturnes en zal open zijn tot 21u. Vanaf 17u wordt het programma dan nog ietsje straffer – met meer acteurs en een extra donker kantje.