Skip to main content

Bobbejaanland opent Terra Magma!

Gisterenavond waren we te gast bij de officiële opening van de vernieuwde overdekte log ride in Bobbejaanland. Tijdens de afgelopen maanden werd er in het attractiepark te Lichtaart ijverig gewerkt aan het nieuwe jasje van de voormalige Indiana River. Gisteren mochten eerste genodigden zich dan eindelijk wagen aan een ritje in Terra Magma!

Na aankomst op het centrale welkostplein, begeleiden enkele enthousiaste inwoners van Mystery Bay ons naar hun thuishaven. Het valt niet te ontkennen: wat we daar aantreffen is een prachtig gethematiseerd stukje Bobbejaanland. Waar bijna twee maanden geleden nog erg veel werk aan de winkel leek, komt nu een waar vissersdorpje tot leven. Van de ietwat kale gevel van wat vroeger Indiana River was, tot snackhuisjes, een strandje met schommelstoelen en drankstations: het plekje hult zich in een compleet andere sfeer. Zelfs nieuwe merchandise ontbrak niet op de feestelijke avond.

De rit

Na een bedankje, hapje en drankje is het zo ver en we begeven ons richting de toegangspoorten van Terra Magma. Wederom verbazen de kleurrijke huisjes die de gevel van de attractie nu bekleden. Eenmaal binnen gekomen, sluiten we aan in de wachtrij en de sfeer verandert. Plots bevinden we ons in een donkere jungle- en rotsachtige omgeving. Al snel ligt een bootje onder een sterrenhemel in de krater van de vulkaan ons op te wachten. Hierna begeleidt een mysterieuze stem ons langs de verschillende gevaren die de natuur mogelijks voor ons in petto heeft.

Allereerst varen we onder een waterval door om ons daarna pas écht in het avontuur te storten. Letterlijk dan, want al na de eerste afdaling wacht een tornado die een vredig dorpje verstoort ons op. Hierna zit de verhaallijn niet stil: ook een storm op zee, een zeemonster en uiteindelijk de langverwachte vulkaan verrassen ons. Pas in de laatste seconden van de rit keren de rust en de sterrenhemel terug en kunnen we ons nat, maar ontspannen, terug onder de bewoners van Mystery Bay begeven.

Opening voor publiek

Vanaf vandaag, 14 mei 2023, kunnen ook de reguliere bezoekers van ’t plezantste land Terra Magma gaan ontdekken. Onder hen waren 200 gelukkigen die deelnamen aan een quiz en zo anderhalf uur exclusieve rittijd wonnen.