Skip to main content

Big Thunder Mountain krijgt eigen film

Het lijkt er op dat Disney weer aan de slag gaat met de verfilming van één van hun bekende parkattracties. Regisseursduo Bert & Bertie onderhandelt momenteel over de regie van een nieuwe speelfilm omtrent Big Thunder Mountain.

Een filmproductie waarin de attractie van een themapark centraal staat? Het kan misschien gek klinken, maar het zou niet voor het eerst zijn dat Disney erin slaagt van dit idee een groot succes te maken. Zo baseert de filmreeks Pirates of the Carribean zich op de gelijknamige attractie die in 1967 opende in Disneyland Park, Anaheim. Inmiddels kan je in wel vijf Disneyparken genieten van een boottochtje in deze dark water ride en werden al evenveel Pirates-films geproduceerd. Ook films als Jungle Cruise en Tomorrowland hebben we te danken aan attracties in één of enkele van de Disneyparken. Hoe het plot van de toekomstige langspeelfilm rond Big Thunder Mountain eruit zal zien, is nog niet bekend.

Big Thunder Mountain in Disneyland Paris

Verschillende mogelijkheden

Hoewel de algemene verhaallijn van de Big Thunder Mountain rides in de verschillende parken erg gelijkaardig is, lopen details en benamingen niet overal gelijk. De rode draad doorheen de diverse versies is wél de ontdekking van goud in een berg bij een bescheiden mijnstadje. Voor de ontginning ervan wordt een netwerk van mijntreinen aangelegd. Hierdoor ontheiligen de dorpelingen de berg en vervloekt de inheemse bevolking het plaatsje. De ramp die vervolgens plaatsvindt, is in elk park anders en varieert van overstromingen tot aardbevingen. Met andere woorden: vermoedelijke regisseurs Bert & Bertie hebben straks een heleboel inspiratiebronnen óf kunnen een volledig nieuwe weg inslaan.

Bert & Bertie

Ook het duo dat binnenkort waarschijnlijk het brein achter de nieuwe filmproductie vormt, is niet ongekend bij de Disney studio’s. Amber Templemore-Finlayson en Katie Ellwood regisseerden samen de helft van de Disney+ serie Hawkeye. Volgens bronnen moesten ze wel alvast hun idee over de omvorming van attractie tot film presenteren, maar “was Disney gelijk enthousiast over hun visie”.

Leave a Reply