Skip to main content

Belgische pretparken blijven dicht, terwijl dierentuinen deuren wél mogen openen

 

Belgische pretparkfans moeten nog iets langer wachten voor ze weer in hun favoriete attractie kunnen stappen. De overheid versoepelt vanaf 13 februari de maatregelen voor toeristische trekpleisters als dierentuinen, maar pretparken moeten hun deuren nog even gesloten houden.

Dat komt omdat in pretparken mensen dichter bij elkaar zijn, zegt de Vlaamse minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bij VTM Nieuws. “Je moet in heel voorzichtige stappen versoepelen. Je neemt een kleine groep en je wacht dan op de rest. Dat is in ieders belang. We zouden toch niet willen dat we een grote versoepeling doen, en dan drie weken later alles weer dicht moeten doen.”

Nederlanders sowieso niet welkom

Ondanks de maatregelen die pretparken kunnen nemen, zoals karretjes leeglaten en mondkapjes aanbevelen, mogen ze nog niet open. “In pretparken sta je dicht op elkaar gepakt, roepen en schreeuwen, dat is een pretpark. En dat heeft het virus liever dan dat mensen gewoon rondwandelen in een dierenpark.”

Nederlanders mogen tot 1 maart sowieso niet naar België. Er geldt een verbod op recreatief-toeristische reizen van en naar het land vanwege het Coronavirus. Alleen essentiële reizen zijn toegestaan.