Skip to main content

Spectaculaire avond- en droneshows in Disneyland Paris

Zojuist kondigde Disneyland Paris een uitbreiding van het avondentertainment in haar twee parken aan. Disney Dreams! maakt een langverwachte comeback en de nieuwe, dagelijkse droneshow Avengers: Power the Night eert de Marvel superhelden.

Voor wie sinds maart vorig jaar maar geen genoeg krijgt van alle nieuwigheden in het thema van Marvel, komt vandaag groot nieuws. Als eerste Disneypark ter wereld, biedt Disneyland Paris van 28 januari tot en met 8 mei 2023 een gloednieuwe droneshow aan voor haar gasten. Tijdens deze periode zal iedereen in het Walt Disney Studios Park elke avond kunnen genieten van Avengers: Power the Night. Enkele van de favoriete superhelden als Captain Marvel, Scarlet Witch en zelfs Shang-Chi maken binnenkort deel uit van de ervaring.

Technologisch en muzikaal hoogstandje

Naar verluid zouden tot wel 500 drones deel gaan uitmaken van het avondevenement. Hiervoor werkt Disneyland Paris wederom samen met haar officiële leverancier Dronisos, het bedrijf dat ook instaat voor de Disney D-Lightshow die sinds afgelopen voorjaar opgevoerd wordt. Daarnaast vormen ook muziek, licht, vuurwerk en videoprojecties belangrijke componenten van het spektakel. Hierbij werd met behulp van een 70-koppig symfonieorkest een gloednieuwe soundtrack ontworpen in de Abbey Road Studios in Londen.

Disney Dreams! komt terug

En het avondentertainmentnieuws houdt geen halt bij Marvel: ook de Grand Finale van de 30ste verjaardag van Disneyland Paris moet groots gevierd worden. Dit wil het park doen aan de hand van de grote comeback van de Disney Dreams! avondshow. Vanaf 12 april 2023 maakt dit spektakel, dat oorspronkelijk debuteerde in 2012, elke avond je Disneytrip compleet. Hierbij kunnen bezoekers zich dit jaar aan twee vernieuwende factoren verwachten, want niet alleen het voorprogramma van de show wordt uitgebreid met de Disney D-Light droneshow. Ook de recent geïnstalleerde LED-lichten op het Kasteel van Doornroosje zorgen straks, synchroon met de muzikale beleving, voor extra beleving. Daarnaast kregen ook de projectoren die het kasteel verlichten en van videoprojecties voorzien, een upgrade. Hiermee garandeert het park niet enkel een optimale ervaring, maar wordt het energieverbruik van de show met maar liefst 50% vermindert.

bron