Skip to main content

Avontuur met een hoofdletter A! – Beleef Avengers Campus vanaf 20 juli 2022 in Disneyland Parijs

Op 20 juli 2022 opent het nieuwe Avengers Campus. In dit themagebied gaan we twee nieuwe attracties vinden, twee restaurants, een meet-and-greets met superhelden en een souvenirwinkel. Een vergelijkbaar themagebied is vorig jaar geopend in Disney’s California Adventure en opent later in Hong Kong Disneyland. 

Avengers Assemble: Flight Force

Uniek voor Parijs wordt Avengers Assemble: Flight Force. Dit is een her-thematisatie van de voormalige Rock ‘n’ Roller Coaster Starring Aerosmith. De vernieuwde achtbaan kreeg als projecttitel de Iron Man Coaster. Hierdoor werd de verwachting geschept dat Iron Man een leidende rol ging krijgen in de ervaring. Dit was tot verbazing van liefhebbers van de filmserie. In de film Avengers: Endgame (2019) komt het personage van de superheld namelijk tot zijn einde. Disney wist toen al te melden dat de activiteiten in het themagebied, los staan van wat er in de films gebeurd. Er wordt dan ook gesproken over een verlengd universum. De uiteindelijke titel hint meer naar een thema rond alle superhelden. Het lijkt er echter wel op dat Iron Man nog steeds een hoofdrol gaat krijgen in de attractie. 

Tony Stark (Iron Man) vraagt de gasten om hem te helpen in een zenuwslopende missie met Captain Marvel en Iron Man. Met het koppel, vliegen we ver van de aarde om de buitenaardse bedreiging weg te jagen van de planeet. Wie of wat deze bedreiging gaat worden, is helaas nog niet bekend. Brie Larson komt terug voor haar rol als Carol Danvers (Captain Marvel) voor de achtbaan. Avengers Assemble: Flight Force wordt toegankelijk voor alle bezoekers boven de 1,20m. Dit is logischerwijs niet verandert in vergelijking tot de eerdere Rock ‘n’ Roller Coaster.

Concept art voor Avengers Assemble: Flight Force.

Spider-Man W.E.B. Adventure

Opvallend aan de uitbreiding in Parijs, is de naam van de nieuwe attractie. Spider-Man W.E.B. Adventure wordt de titel van de nieuwe interactieve darkride. Vorig jaar opende dezelfde attractie in Anaheim. Hier kreeg dezelfde attractie de naam; Webslingers: A Spider-Man Adventure. Er is hier dus gekozen voor een andere naam. De attractie maakt gebruik van een innovatief systeem waarbij er met spinnenwebben geschoten moet worden op ‘Spider-Bots’. In plaats van een pistool bij de meeste interactieve darkrides, maak je hier enkel gebruik van armbewegingen die worden opgevangen door sensoren. Eerder zagen we dit systeem bij Ninjago the Ride in verschillende Legolands verspreid over de hele wereld.

Tom Holland treedt hiervoor opnieuw in de rol van Peter Parker (Spider-Man). Of hij ook Frans gaat spreken in de attractie, is nog onduidelijk. De acteur heeft wel speciale opnames gehad voor de versie van de attractie in Parijs. Op deze attractie, komt geen lengte restrictie om ook kleinere helden de kans te geven om dit te ervaren. Uiteraard krijgen we achteraf een score te zien. Dit is wel per groep en dus niet individueel zoals bij de meeste interactieve darkrides.

Concept art voor Spider-Man W.E.B. Adventure.

Eten, drinken en shoppen

Verder in dit gebied vinden we twee restaurants. Eén van de restaurants maakt gebruik van quickservice formule. In Stark Factory kunnen we plaatsnemen in een fabriek van Tony Stark (Iron Man). In dit restaurant kunnen helden terecht voor pizza, salade of pasta. Er wordt gesproken over een ‘signature snack’ die refereert naar superheld Thor. Daarnaast kunnen de gasten terecht voor mega veel easter eggs. De Hulkbuster is wordt hier opgebouwd als unieke toevoeging in Parijs. In tegenstelling tot de Amerikaanse variant, wordt PYM Test Kitchen aan deze kant van de oceaan een buffet restaurant. Het gerucht gaat dat hiervoor is gekozen om ook in het Studios park de hotel ‘dining vouchers’ in te kunnen wisselen. Dit restaurant lijkt verder identiek op de variant gebouwd in Anaheim. Hier kunnen bezoekers terecht voor verschillende, unieke alcoholische versnaperingen zoals blauwe Chardonnay, cocktails en mini biertjes. 

Concept art voor Stark Factory.

Bij Mission Equipment Shop, kunnen gasten terecht voor Marvel merchandise. In de winkel kunnen gasten onder anderen mokken, Funko Pops en kleding kopen. Naast de reguliere pretpark souvenirs, wordt hier ook een upgrade voor de Spider-Man W.E.B. Adventure verkocht. Met de upgrade, die gasten over hun armen kunnen dragen tijdens het rijden van de attractie, worden er verschillende acties geactiveerd zoals meerdere spinnenwebben in één keer schieten of sneller schieten. Of dit een succes gaat worden, is nog maar de vraag. In Anaheim heeft dit item al veel kritiek mogen ontvangen. 

Concept art voor Mission Equipment Shop.

Naast de attracties, restaurants en shop, is dit land volledig ingericht op willekeurige ontmoetingen met jouw favoriete helden. Neem het op in een ‘dance-off’ tegen de Guardians of the Galaxy of ga op de foto met Iron Man. Hiernaast zien we ook in Amerika, dat nieuwe helden de volgende dag al klaar staan om met jou op de foto te gaan. Zo hebben we Moonknight, America Chavez en de Scarlet Witch al regelmatig voorbij zien komen aan oost-kust van Amerika. 

Hotel New York – The Art of Marvel

Nog geen genoeg van de actie? In juni 2021 heropende Hotel New York – The Art of Marvel. Een hotel volledig ingericht naar de ontwerpen van allerhande Marvel producties. Gerucht gaat dat de helden in de het gebied, zowel in het hotel als het gebied te zien zullen zijn. Dit gaat dus ook over de nieuwe personages.

Disney verwelkomt alle helden van 20 juli 2022 in het nieuwe Avengers Campus!

Leave a Reply