Skip to main content

Attractiepark Toverland maakt bezoekersaantal 2021 bekend

Attractiepark Toverland ontving vorig jaar 717.500 bezoekers. Dit is een stijging van 34% ten opzichte van 2020. Toch komt het aantal niet in de buurt van recordjaar 2019, waarin Toverland maar liefst 862.000 bezoekers mocht verwelkomen. Dit is een gevolg van de coronamaatregelen, waardoor het attractiepark te maken kreeg met diverse langdurige sluitingen en een beperkte bezoekerscapaciteit. Desondanks kijkt het management terug op een mooi jaar en ziet zij de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

“In onze bedrijfsvoering hebben we het afgelopen jaar continu ingespeeld op de actuele behoeftes van onze bezoekers”, vertelt Bart Jaspers, Manager Marketing en Communicatie. “Zo hebben we ons Pop-Up Summer Camp vanwege de grote vraag naar overnachtingen in eigen land al aangeboden vóórdat het attractiepark weer open mocht. Mede dankzij exclusieve activiteiten, zoals het beklimmen van houten achtbaan Troy, was ook toen al de bezettingsgraad erg hoog.” Het attractiepark ontving gedurende het gehele zomerseizoen meer bezoekers, met de Halloween Nights als succesvolle afsluiter. “Waar we de Halloween Nights in 2020 nog moesten annuleren, vonden deze avonden in 2021 plaats in een periode waarin de coronamaatregelen meer mogelijkheden boden. Hierdoor hebben we alle avonden door kunnen laten gaan en waren deze populairder dan ooit tevoren. Tot slot mochten we, na een jaar met nauwelijks schoolreizen, in 2021 weer volop schoolkinderen ontvangen”, aldus Bart.

Upgrade Expedition Zork

Ondanks de coronacrisis blijft Toverland investeren in de toekomst. “Op dit moment werken we aan uitbreidingsplannen voor zowel de kortere als de langere termijn”, licht Bart toe. Zo grijpt het attractiepark deze winter aan om wildwaterbaan Expedition Zork een upgrade te geven. De in 2004 geopende attractie krijgt een nieuwe verhaallijn en zal uitvoerig worden gethematiseerd. Ook zal de nieuwe attractie Maximus’ Wunderball aan themagebied Wunderwald worden toegevoegd. Maximus’ Wunderball is een actieve speelbelevenis, waarbij bezoekers houten ballen door een tweetal hindernisparcoursen van in totaal 125 meter kunnen laten rollen. Beide attracties zullen in het voorjaar openen. De ontwikkelingen zijn te volgen via toverland.com/zork.

Jaarkalender 2022

Bart ziet dit jaar met vertrouwen tegemoet. “Ook in 2022 gaan we onze bezoekers een uitmuntend programma aanbieden. Zo zetten we volop in op verlengde openingstijden en blijven we investeren in onze seizoensactiviteiten. Deze winter pakken we zelfs uit met een compleet nieuw winterconcept, waarbij voor het eerst in de Toverland-geschiedenis alle zes themagebieden geopend zullen zijn.” De complete jaarkalender is te vinden op de website van Toverland.