Skip to main content

Aquaventure in Bellewaerde Aquapark is derde beste familieglijbaan van Europa

Tijdens de uitreiking van de European Star Awards tijdens de IAAPA Expo Europe, heeft de familieglijbaan Aquaventure van Bellewaerde Aquapark de derde plaats gewonnen in de categorie “Beste Familieglijbaan”.
Aquaventure
De blikvanger van Bellewaerde Aquapark is ongetwijfeld de waterattractie Aquaventure, geconstrueerd door de Duitse glijbaanbouwer Wiegand. In deze familieglijbaan kunnen tot 4 personen plaatsnemen in een grote band. Vervolgens glijden ze door de glijbaan, met een diameter van maar liefst 2.70 meter, langs een parcours van 117 meter. De glijbaan wordt helemaal spannend wanneer bezoekers zich plots op een gigantisch blad in open lucht bevinden. Met deze unieke familieglijbaan heeft Bellewaerde Aquapark tevens een Europese primeur te pakken.
Beste familieglijbaan
De glijbaan Aquaventure behaalde de derde plaats in de categorie “Beste Europese Familieglijbaan” tijdens de uitreiking van de European Star Awards. Het team van Bellewaerde Aquapark is zeer trots om deze award in ontvangst te mogen nemen. “Het openen van Bellewaerde Aquapark betekende een investering van 17 miljoen euro, de grootste investering ooit in de geschiedenis van Bellewaerde. In Bellewaerde Aquapark willen we gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar unieke en onvergetelijke momenten laten samen beleven, dankzij een gevarieerd aanbod van glijbanen, speelzones en ontspanning. Deze award voor Aquaventure betekent dan ook een erkenning voor alle inspanningen,” aldus Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark.
Bellewaerde Aquapark
Bellewaerde Aquapark heeft afgelopen zomer op 1 juli de deuren geopend. Naast de unieke familieglijbaan Aquaventure, is er een gevarieerd aanbod voor heel wat spetterplezier met het gezin. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op de interactieve speelzones. In de lazy river, een traagstromende rivier, kan men rustig dobberen doorheen het volledige park langs ondermeer een klimmuur, een aquarium en tal van watereffecten. Relaxen kan in de sauna, de jacuzzi’s of buiten op de ligweide.
European Star Awards
Op de vooravond van de IAAPA Expo Europe (International Association of Amusement Parks and Attractions) in Parijs, worden jaarlijks de European Star Awards uitgereikt. De European Star Awards worden uitgereikt door het vaktijdschrift Kirmes & Park Revue. Een onafhankelijke en internationale jury brengt hun stem uit om uitzonderlijke prestaties van pretparken te belonen.

Leave a Reply