Skip to main content

Alles over de vernieuwde Expedition Zork in Attractiepark Toverland

Vorig jaar kwam Attractiepark Toverland met het nieuws naar buiten om de wildwaterbaan Expedition Zork te upgraden. Daarnaast zal er ook een interactieve ballenbaan worden geopend. De opening staat gepland in het voorjaar van 2022. Het Limburgse attractiepark deelt regelmatig nieuwe updates rondom dit project. Van de eerste aankondigingen tot aan de laatste ontwikkelingen, dit is wat we tot nu toe weten…

In het park kunnen bezoekers een kijkje nemen in Maximus’ Bauhaus. Hier zullen regelmatig tekeningen van het project te zien zijn. Online kan het project gevolgd worden via toverland.com/zork. Toverland kwam voor het eerst naar buiten met concepttekeningen waarop een compleet overzicht van het gebied en de splashzone te zien is.

Januari

De eerste grotere werkzaamheden waren in het begin van januari te zien. De grote vijverbak werd helemaal leeggepompt. Aan de binnenzijde werden een aantal baandelen verwijderd en grondig aangepakt.

De lifthill met het draaiplatform werd daarbij ook flink onder handen genomen.

Februari

In deze maand kwam Toverland met veel updates naar buiten. De vijverbak onder de boomstamattractie is voorzien van nieuwe folie. Ook is er een begin gemaakt aan de bouw van het houten chalet. Dit gaat de toegang worden tot de interactieve ballenbanen. Verder zijn er betonblokken verschenen die worden omgetoverd tot hoge grillige rotspartijen. Het rotswerk verschijnt langzaam en de zwerfstenen zijn gearriveerd.

Recente ontwikkelingen

Naast alle bouwwerkzaamheden wordt het ook steeds groener op de bouwplaats. Het park plaatst bijzonder boomsoorten die het uitgediepte verhaal van de wildwaterbaan vertellen. Ook is het gaaswerk omgetoverd tot rotsblokken en is er een deel van de baanconstructie te zien.

Binnenkort verschijnt een nieuwe making-of serie rondom alle werkzaamheden van project Expedition Zork. De teaser is inmiddels geplaatst.

Het spuitbeton is aangebracht en de juiste vorm en textuur wordt gecreëerd. De werkzaamheden gaan steeds meer de hoogte in en nog meer bomen worden op hun plek gezet.

De meest recente overzichtsfoto van het bouwterrein.

Leave a Reply