Skip to main content

Alleen naar een pretpark gaan? De beste tips en tricks!

Alleen een pretpark bezoeken klinkt niet leuk. Hoewel sommige mensen er bewust voor kiezen kan het voor iemand anders een grote stap zijn om een dagje alleen op pad te gaan. Mensen die alleen naar een pretpark gaan worden vaker zielig gevonden en dat is eigenlijk nergens voor nodig. Want wat moet je doen als geen van je vrienden dezelfde hobby hebben of vrij willen nemen om op een rustige dag een park te bezoeken? Dan ga je inderdaad alleen. Voordelen, tips en tricks lees je in deze blog over het alleen een pretpark bezoeken.

Lees ook: Review: Fabula het nieuwe 4d-filmavontuur

 

Voordelen van alleen een pretpark bezoeken

Als je vriendengroep je raar aankijkt dat je voor de zoveelste keer dit jaar naar een pretpark wilt gaan dan moet je misschien eens overwegen om alleen te gaan. Want een park met vrienden bezoeken en dan uiteindelijk niet alles gedaan kunnen hebben wat je zou willen doen. Dat is pas vervelend. Het lijkt in eerste instantie misschien eng om alleen te gaan maar met de juiste voorbereiding ga je vast en zeker een fantastische dag beleven. Als je alleen een pretpark bezoekt kun je zelf kiezen hoe je je dag wilt indelen. Wil jij het eerste ritje op grootste achtbaan van het park hebben? Geen probleem! Niemand die zal klagen dat je al ruim voor openingstijd bij de poort staat. Je kunt op een dag alles doen op de manier zoals jij dat het liefste hebt. Ook kan je lekker rustig genieten van een prachtig themagebied, de muziek, de sfeer en de details. Geloof mij: Je gaat dingen zien in het park wat je nog nooit opgevallen is omdat je alles 100 procent tot je kan nemen.

Tip 1.

Zorg voor een volledig opgeladen telefoon en powerbank. Een dagje pretpark bestaat soms ook veel uit wachten en dan is het wel fijn als je natuurlijk gewoon even iedereen kan laten weten wat ze wel niet missen. Natuurlijk kun je in een lange wachtrij ook je favoriete podcast luisteren. Wil je nog leuke pretpark podcasts ontdekken? Lees dan: De leukste pretpark podcasts & De leukste pretpark podcasts deel 2

Tip 2.

Het kost wat extra geld maar het kan zeker van pas komen wanneer je een pretpark alleen bezoekt. Koop een fastpass. Daarmee kun je de lange rijen overslaan en lekker snel instappen. Ideaal als je alleen bent en zo kan je ook nog eens alle attracties meerdere keren doen als je geluk hebt. Het kost misschien wat extra munten maar dan ga je wel voor die ene dag het maximale eruit halen. Wat mij betreft zeker een optie om zo nu en dan te doen.Kniezende Kniesoor in de Efteling

Tip 3.

Trek je mooiste pretpark merch aan. Als jij een T-shirt van Fenix of een pet van Gold rush draagt gaan andere liefhebbers je herkennen. Misschien zijn die liefhebbers ook wel alleen of vind je een leuk groepje om even een tijdje bij aan te sluiten. Het is natuurlijk afhankelijk wat je zelf wilt maar zo’n herkenbaar kledingstuk kan de drempel tot nieuw contact wel flink verlagen. Natuurlijk kan je al snel en makkelijk contact hebben omdat je vaak langere tijd tussen dezelfde mensen staat te wachten. Laat je dan ook zeker niet afschrikken en ga het gesprek aan!

Tip 4.

Pin Trading! Deze tip geldt eigenlijk alleen wanneer je alleen in Disney bent. Pin Trading is daar echt een ding. Bereid je er thuis even goed op voor zodat je weet wat de spelregels zijn. Bezoek de eerste beste winkel in het park (Dat had je anders stiekem ook gedaan waarschijnlijk :p). Koop een keycord en een booster setje pins. Ga opzoek naar een cast member die ook een keycord om hebben en ga lekker pins ruilen. Het is niet alleen leuk (en sociaal) om te doen maar je komt ook nog eens thuis met mooie en misschien wel bijzondere pins. Ben je nog nieuw in het pintrading? Bekijk dan onderstaande video van SeeYouInMainstreet. Zij leggen goed uit hoe het precies werkt en hoe leuk het wel niet is. Aanrader hoor!

Tip 5.

Neem je camera mee! Iedereen vindt het wel leuk om foto’s te maken en nu heb je er alle tijd voor. Je vervelende pretpark genoten zouden anders nu al staan zeuren dat ze echt naar de volgende attractie willen terwijl jij nog net die ene mooie foto probeert te maken. Of je nu al jaren fotografeert of gewoon alles wilt vastleggen dat maakt niet uit. Wil jij leren de mooiste pretpark foto’s te maken? Lees dan deel 1 of deel 2

Tip 6.

Meetings! Weet je niemand te vinden om mee naar een pretpark te gaan en vind je alleen gaan echt een no-go ondanks alle bovengenoemde tips? Dan is een pretpark meeting misschien de oplossing voor jou. Samen met een groep (onbekende) pretpark liefhebbers een dagje een park bezoeken. Klinkt fantastisch toch? Zo leer je nieuwe mensen kennen. Vaak heeft een georganiseerde pretpark meeting nog meer voordelen zoals een ERT of bijvoorbeeld een backstage tour. Er zijn tal van verschillende organisaties te vinden die zo’n meeting aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan de Toverland Fanday, European Coaster Club of het Zero-G event.

Baron 1898 B&M Divecoaster

Met deze tips moet het zeker lukken om een dag pretpark in je eentje zo aangenaam mogelijk te maken. Twijfel je nog steeds? Als ik jou was zou ik het gewoon doen. Ik ben er van overtuigd dat er genoeg leuke voordelen aan kleven om gewoon lekker alleen te gaan. Waarom afhankelijk moeten zijn van een ander als je je dag ook perfect alleen kunt indelen.

Ben jij al eens alleen naar een pretpark geweest? Zo ja hoe is je dat bevallen en heb jij misschien nog tips? Laat het in de reacties weten óf in onze Parkinside Facebookgroep. Nog geen lid? Klik dan hier

 

 

 

Leave a Reply