Skip to main content

Afscheid van Indiana River bij Bobbejaanland

Eerder dit jaar kondigde Bobbejaanland via een publieksenquête aan dat Indiana River een geheel nieuwe overlay zou krijgen. De stemmen werden geteld, de plannen opgemaakt en nu het najaar nadert, besloot het attractiepark “Night of the Indiana River” te organiseren; een bijzondere afscheidsavond ter ere van de dark water ride. Wij mochten erbij zijn!

Na twee blitse ritjes Fury en Revolution, begeven we ons naar de overkant van het meer. Eenmaal aangekomen bij Indiana River, heet een stel enthousiaste personeelsleden van Bobbejaanland ons welkom. Enkele authentieke geluidsopnames, een leuke photobooth en een drankje houden ons kort gezelschap tot Yves Peeters en Peggy Verelst het woord nemen. De parkdirecteur en marketingdirectrice vertellen ons graag meer over hun “prijsbeest”, dat verschillende keren tot beste waterattractie bekroond werd. Ook dit jaar nog sleepte Indiana River de prijs voor beste familie-attractie in de wacht. Toch, na het zomerseizoen zal er een beetje afscheid genomen worden van de boomstamattractie.

Nieuw themagebied

Met de nadruk op een beetje: “absoluut niet meer dan dat”, aldus Peggy. “We geloven dat deze attractie hier moet blijven en weten hoe belangrijk ze voor jullie is. Dat stukje nostalgie is bijzonder belangrijk om te behouden.” Waarna Yves toevoegt: “eigenlijk blijft de Indiana River bestaan, het baanverloop blijft hetzelfde”. En met deze officiële aankondiging, maakt het duo ook gelijk het nieuwe thema van de flume ride bekend: Mystery Volcano. Een thema dat nagenoeg unaniem tot winnaar verkozen werd bij een publieksenquête eerder dit jaar. Peggy geeft alvast een voorproefje van het achtergrondverhaal: “het gaat over een vulkaan die tot uitbarsting kwam. Er is leven mogelijk in de krater van de vulkaan, maar ’s nachts gebeurt er tóch iets waardoor de mensen moeten vluchten. Wat er juist gebeurt? Daarvoor moeten jullie volgend jaar naar Bobbejaanland komen”. Verder krijgen we te horen dat niet alleen Indiana River de volcano overlay, maar baadt het volledige gebied van Oki Doki tot achter de boomstammetjes straks in vulkaanthema.

Concept art van het themagebied

Toekomstplannen

De vluchtige boodschap om volgend jaar al terug te komen en het nieuwe gebied te ontdekken, ontgaat ons niet. “Het is effectief een heel strak schema”, weet Peggy te zeggen. “We zouden sluiten op 13 november, dat is de laatste dag waarop het park open is. En dan gaan we gelijk aan de slag!” Op de planning staan in eerste instantie het onder handen nemen van de waterattractie en de bijbehorende kiosk. “In de andere richting willen we ook al een portaal inrichten als ingang naar het gebied”, voegt de marketingdirecteur toe. Voor het zomerseizoen start, wil het park haar bezoekers hiermee al in het voorjaar kunnen verrassen. Of ook Oki Doki meegenomen zal worden in het nieuwe thema? “Op termijn is dit wel de bedoeling, net zoals bij de beach bar en Bob Express. We willen net als bij Land of Legends een écht samenhangend gebied creëren”, aldus Peggy. En daar hoort natuurlijk ook bijpassende muziek bij. Hiervoor gaat Bobbejaanland wederom een samenwerking aan met IMAscore.

Over verdere toekomstplannen kan nog niet veel toegevoegd worden. Hoewel de woordvoerders het hebben over het masterplan waar project Volcano Bay deel van uit maakt, ambieert Bobbejaanland geen jarenplan voor te leggen. Uiteraard spreekt het voor zich dat de thematisering van verschillende zones in het park hier deel van uitmaakt. Waar de ogen van de directie zich dan daarna op richten? We gooiden enkele lijntjes uit, maar mochten nog geen concreet antwoord ontvangen …

Laatste ritje en goodiebag

Als afsluiter van de avond mochten we nog een laatste keertje genieten van een ritje Indiana River. Hierbij hoorden ook een mooi foto-aandenken, technische problemen én een bijzondere goodiebag. Elke aanwezige van Night of the Indiana River ontving een speciale totebag, bedrukt met logo en openings- en sluitingsdatum van de attractie. Het leuke tasje bevatte een ansichtkaart van Indiana River, een prachtig vormgegeven fotoboekje en een bijzondere pin. “Het fotoboekje werd ontworpen op initiatief van het personeel. Heel erg leuk!”, vernemen we nog. De pin is een wel heel bijzonder item, waarvan een oplage is van slechts 500 stuks. Wij zijn alvast trotse eigenaars!