Skip to main content

Achtbaan Balder in Liseberg voor lange tijd gesloten

De 19 jaar oude achtbaan Balder, gelegen in Liseberg, zal volgens Göteborgs-posten deze zomer gesloten blijven. Het zou gaan om rottend hout, veroorzaakt door een ontwerpfout waardoor water zich onder de rails verzameld. Eind april zal de baan worden gesloten en zal in het meest gunstige geval in de tweede helft van de zomer kunnen openen.

Door het houtrot moet alle rails van de baan zodat de houten constructie kan worden vervangen. De kostprijs is rond de 30 miljoen Zweedse Kronen, ongeveer 2,8 miljoen euro.

CEO Andreas Andersen reageert: ”Ik kan het alleen maar betreuren, het is een triest bericht om te geven. De werkzaamheden moeten gebeuren en het is beter om zo snel mogelijk klaar te zijn”. Andersen vertelt verder dat de populaire achtbaan drie tegenhangers heeft in de wereld en dat een van hen hetzelfde soort probleem heeft gehad. Die is onlangs weer geopend.

Balder is in het verleden meerdere keren uitgeroepen tot beste houten achtbaan ter wereld. In deze attractie van Intamin razen bezoekers met 90 km/u over de baan over een lengte van 1070 meter.

Leave a Reply