Skip to main content

7 herkenbare dingen voor een pretpark gekkie

 

We hebben allemaal wel eens gedacht ‘pretparken is dat eigenlijk een hobby?!’. Natuurlijk! Hoe vaker we in een pretpark komen hoe sneller we mensen leren kennen met dezelfde ‘gekke’ hobby. Als je op een regenachtige dag binnen zit fantaseer je vast wel eens over een een zomerse dag waarin je heerlijk uitwaait in een achtbaan. Die ene la die uitpuilt van al je plattegronden en je doen verlangen naar een nieuwe pretpark trip. In deze blog vind je 7 herkenbare dingen voor de pretpark gekkie in hart en nieren!

Lees ook: Mijn pin verzameling: de start van iets nieuws

 

1. vrienden die niet pretparken als hobby hebben die jou gebruiken als een soort VVV kantoor. ‘Is dit park leuk voor kinderen?’ ‘Is het op deze dag druk? En op deze dan?!’. En wij als echte pretpark gekkie geven dan vaak net iets te uitgebreide antwoorden. ”Als je optijd komt en meteen deze attractie doet, want die is het drukst op het eind van de dag en je kan bij die attractie ook nog een fastpass halen!”

 

2. Jij bent op de hoogte wanneer in de Efteling een prullenbak verschoven is, Disneyland een schutting weggehaald heeft of Phantasialand weer snel een foto offline gehaald heeft van de bouwplaats van Fly. Stiekem word je van de meeste dingen ook nog enthousiast.

 

3. Wanneer je vriendengroep oppert om iets te gaan doen met z’n allen dan roep jij meteen dat een dagje Efteling echt geweldig zou zijn met z’n allen! ”Hebben we al een datum geprikt?!”

 

4. Als je met je vrienden die geen pretpark gekkie zijn door een park loopt voel je je een soort wandelend Wikipedia en het liefst wil je alle leuke feitjes ook benoemen! ”Wist je dat in 1952 de entree voor de Efteling 80 gulden cent was? Dat is omgerekend €0,36! Cool he!”

 

5. Je mokken verzameld van attracties en parken en deze altijd in tweevoud koopt zodat je een mok kunt gebruiken en de ander kunt showen in je pretpark collectie.

 

6. Als je in de Vogelrok het station binnenrijd en jij enthousiast de laatste noten van de muziek mee trommelt. Ook praat jij elke voorshow mee tot irritatie van andere bezoekers. Natuurlijk gebruik je verschillende pretpark quotes ook in het normale leven. ”Dit huis, dit vervloekte huis!”

 

7. Je bent op de hoogte van alle voordelen die je krijgt bij de verschillende pretpark abonnementen en maakt op basis daarvan ook deels je jaarplanning. Tripjes liggen al klaar op de plank van A tot Z en je bent helemaal voorbereid om met je bakfiets van Energylandia naar Tokyo DisneySea te reizen en alle tussenliggende pretparken mee te pakken!

 

Lees ook: Mijn pretpark plannen vallen in het water

Leave a Reply